Fruit picking met de Waltzing Mathilda crew

Doubles, Trinidad streetfood

Doubles, Trinidad streetfood

We zijn een dagje met de Waltzing Mathilda crew op stap geweest en hebben heerlijk over het eiland getoerd in een echte oude trini-bak! Deze keer zijn we de dag begonnen met een broodje van de straat; Doubles, een heerlijk lokaal broodje dat vooral als ontbijt langs de kant van de weg wordt gegeten. Het broodje wordt gevuld met een saus van o.a. kikkererwten, koriander, mango, cocosnoot en pepersaus. Maar je moet er wel vroeg bij zijn, want op=op. Wij hadden het laatste broodje!

Bake & Shark op Maracas beach

Bake & Shark op Maracas beach

De eerste stop was dwars door de bergen naar Maracas beach, het populaire strand van Trinidad. Alle Trini’s gaan hier heen in het weekend. Daarnaast is het tevens het strand waar het broodje Bake & Shark vandaan komt. Drie keer raden wat we na een verfrissende duik in de hoge golven hebben gegeten?!!

Daarna zijn we via de bergen terug gereden richting het Coroni swamp, om de rode ibissen te zien met zonsondergang… Zo ver zijn we echter nooit gekomen, want we werden te veel afgeleid door alles wat we zagen… een waterval, fruitbomen… en de wegen waren zo smal en gehavend dat je nog geen 60 km per uur kon halen!

Fruit picking!

Fruit picking!

Het fruit vonden we toch wel de moeite om te stoppen. We hadden ons voorgenomen om met een kofferbak vol met fruit terug te keren…. Het resultaat:

  • 2 rough lemons
  • 2 cacoa vruchten
  • een kokosnoot
  • een papaya
  • Sinasappelen en breadfruit hebben we alleen maar op een afstandje zien hangen

De rest hing te hoog of boven een veels te diepe afgrond… maar het was een mooi dagje sightseeing & fruitpicking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *