Full Moon Party in Trellis Bay

Full Moon Party in Trellis Bay

Full Moon Party in Trellis Bay

Het heeft geregend en we hebben 3 liter regenwater opgevangen. Om de voorraden nog iets meer aan te vullen gaat Ben toch maar water halen met de dinghy bij Marina Cay. Voor 65 liter betaald hij 4 dollar. Op de terugweg ziet hij een oude bekende; De Maolis met Marlies & Oliver uit Zwitserland. De laatste keer dat we ze zagen was vorig jaar in Grenada. Gezellig! Dat vraagt om een kopje koffie, biertje, bijpraten, informatie uitwisselen en nog een biertje. Ondertussen besluiten we samen naar de Full Moon Party te gaan. We frissen ons even op en kleden ons om. De dinghy van Marlies en Oliver is niet veel groter dan die van ons en we gaan even hard, dus we gaan met twee dinghy’s naar de overkant.

We steken eerst het water over op weg naar Trellis Bay aan de overkant en krijgen een flinke golf binnen. In de baai is het ondertussen behoorlijk druk met geankerde boten. Ze liggen zelfs tot buiten de baai.

We leggen de boot aan de dinghy dock. Het is een gezellige drukte, overal muziek (DJ’s en live), gezellige lampjes, brandende vuurballen, rokende BBQ’s, een voorstelling van dansende steltenlopers en een man met vuurballen op het strand. Wij eten wederom bij de rotihut. Heerlijk. Het is prachtig om tijdens het eten naar de rolverdeling te kijken. De vrouwen nemen de bestelling aan, regelen het geld en de drank en de mannen krijgen een bonnetje met daarop de bestelling voor het vlees van de BBQ. Ze hebben er lol in en staan te swingen achter de BBQ.

Full Moon Party Trellis BayVoor het strand hebben ze in het water een paar ijzeren vuurballen en een vuurman neer gezet. Deze zijn gevuld met papier en hout en worden rond 20.00 aangestoken door een man met een sigaar of pijp in zijn mond en een fakkel (en benzine) in zijn hand. Een bizarre combi, gelukkig is het water dichtbij als er geblust moet worden! het is een prachtig gezicht als ze eenmaal goed branden.

Full Moon Party Trellis Bay (1)Op de terugweg naar de boot surfen we op de golven tussen de vele bootjes door terug naar onze ankerplek, iedereen op een afstandje houdend met een zaklantaarn. We komen droog over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *