Gevarieerde zeildag

Melkmeisje

Melkmeisje

Dag 6 op zee – Afgelopen avond trok eerst de wind aan, waardoor we het grootzeil voor de nacht weer wat hebben ingerold. Later zakte de wind weer in, hierdoor kregen de golven die schuin van achteren kwamen meer vat op Blabber en lagen we te rollen als een gek. Je schudt dan van links naar rechts en maakt niet mis te verstane uitslagen. Als je op bed ligt is het net of iemand je de hele tijd hardhandig loopt te porren. Van slapen komt niet veel.

Vanmorgen en middag hebben we weer beter kunnen zeilen en ’s middags hebben we zelfs het melkmeisje op gehad. Dit heeft niets te maken met de prachtige lichtinval van Vermeer, maar we hadden bij deze voor de windse koers het grootzeil over stuurboord en de genua over bakboord staan. Op deze manier vangen beide zeilen optimale wind. We vlogen er weer over en gaven gehoor aan het verzoek van onze opstapper om te ‘bloazen’!

Jammer genoeg zakte de wind later op de middag weer in en hebben we de genua laten zakken en de motor bijgezet om een beetje de vaart er in te houden. We kunnen de opstapper immers niet nog een dag langer laten wachten. We hopen morgen ergens in de middag de haven van Mindelo binnen te varen.

Gegevens op het moment van schrijven (17.00 UTC):
Positie 18.20.661N bij 023.43.459W
Dagafstand: 118 mijl
Nog te gaan 109 mijl
Totaal afgelegd 736 mijl

Het zeewater is rond de 25 graden, in Nederland teken je hiervoor in de zomer qua buitentemperatuur!

Gisteren tijdens het SSB contact met het Nederlandse Maritieme netje bleken we helemaal te horen te zijn door de Bodyguard in Nederland, Dordrecht.

Tenslotte nog een korte impressie van onze dagindeling:

 • 16.00 uur koken/warm eten
 • 17.00 uur mailberichtje voor website schrijven en kopje koffie
 • 18.00 uur SSB contact met de Sark over vorderingen en weer
 • 18.00 check boot voor de nacht. Vanaf 19.00 uur is het donker en voor die tijd loopt Ben altijd de hele boot even na. We leggen spullen klaar voor de nacht. En stellen de zeilvoering bij, indien nodig.
 • 20.00 uur SSB contact met het Nederlandse Maritieme net inmelden, positie en weersomstandigheden uitwisselen
 • 20.00 begint Ben’s wacht en ga ik slapen
 • 23.00 begint mijn wacht en gaat Ben slapen
 • 02.00 uur begint Ben’s wacht en ga ik slapen
 • 05.00 begint mijn wacht en gaat Ben slapen
 • 8 uur eindigt mijn wacht en leg ik even contact via de SSB met de Sark om vorderingen en weer uit te wisselen. Daarna duik ik mijn mandje nog in voor 3 uur. Ben neemt de wacht dan over
 • Rond 11 uur gaat Ben nog even liggen. Tussen 12 uur en 17.00 uur houden we beiden wacht en eten, lezen, kijken film en slapen indien nodig nog meer. En dat is zo’n beetje hoe wij de afgelopen 7 dagen zijn door gekomen.

We zijn weer toe aan een goede nachtrust, vaste wal onder onze voeten, mensen, kijken uit naar bezoek van Cees en een wijntje/biertje hebben we ook wel verdiend!

Het volgende bericht komt weer van het land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *