Gratis mooring bij Caja de Muertos

Na nog een laatste relaxte dag bij het Hilton begint vandaag onze tocht naar het oosten. We staan vroeg op. De wind waait in deze omgeving voornamelijk uit het oosten en daar moeten wij precies heen. Dat betekent kiezen tussen tegen de wind en golven in motoren of vroeg opstaan en profiteren van de windstiltes die tot ongeveer 9 a 10 uur ’s morgens duren. We kiezen voor de tweede optie en staan even voorzonsopgang op. Maar voor we vertrekken, halen we nog een keer 100 liter water under de boardwalk, zodat de boot weer helemaal nokkie vol met water zit!

Afmelden bij de douane is niet nodig
Om 7 uur zeilen we de baai bij Ponce uit, op weg naar het eiland met de gezellige naam Caja de Muertos (doodskist eiland), 7 mijl voor de kust van Ponce. Ik meld ons netjes aan bij de douane per telefoon, maar krijg te horen dat dit voorlopig niet nodig is. Alle plaatsen die we de komende dagen aan doen vallen onder de zuidkust en dit hoort bij het (douane)gebied van Ponce. We moeten ons weer melden als we de oostkust, Vieques of Culebra naderen. Ok!

Gratis mooring!
Voor het strand bij het eiland liggen op 2 meter helder water gratis moorings (5 stuks) en wij pikken er eentje op. We peddelen met de dinghy naar de kant en gebruiken voor het eerst onze uitklapbare wieltjes. Ze werken! Geweldig.

Wandeling naar vuurtoren uit 1871
Op het eiland staat een oude vuurtoren. De wandeling er heen is prachtig. Je loopt door een soort cactusbos en komt onderweg borden tegen met uitleg over de omgeving, zoals over de wilde vijg die zijn buren langzaam wurgt met zijn wortels en de termieten nesten waarvan wij dachten dat die hetzelfde deden maar ze schijnen minder harmfull te zijn dan de vijg. Ze kunnen een huis vernietigen maar van een boom eten ze alleen dood hout! De vuurtoren stamt uit 1871 en is door de Spanjaarden gebouwd en nu onderdeel van de Puerto Ricaanse kustwacht. Het ziet er oud en vervallen uit, maar hij blijkt ’s avonds toch te branden! Het uitzicht vanaf de vuurtoren op onze ankerplek is geweldig, alleen recht regen de zon in, da’s niet handig voor een foto. Uiteindelijk lopen we via het strand terug naar onze dinghy.

Rollen op de swell
Ook bij dit eiland valt ’s avonds de wind weg en komen we dwars op de deining te liggen, waardoor we enorm liggen te rollen. Het slaapt niet echt comfortabel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *