Grenada Bastille Day Hash 786

HASHERS!!! It’s ON-ON today. Het was zo leuk de vorige keer dat we nog een keer meelopen. En deze keer in ons eigen gemaakte T-shirt, speciaal voor de Bastille Day Hash 786. Samen met de crew van de Bella Ciao, Full Circle, Rafiki en de Yemaya stappen we op een lokaal busje naar het park. Het uitzicht aan het begin van de tocht is geweldig. We betalen 2 EC per persoon aan de ‘Hashcash’, daar kun je nog eens een tochtje voor mee doen.

De Franse Hares (zo worden de mensen die een trail uitzetten genoemd) hebben vandaag de trail uitgezet bij het Grand tang National Park. Maar voor we van start gaan krijgen we eerst nog een toespraak in het Engels met een zwaar Frans accentje, de Virgins worden toegesproken en nieuwe schoenen worden ingewijd. Ik was bijna zelf aan de beurt bij dit ritueel. Ik moest de beste man tot 3 keer toe overtuigen dat mijn schoenen wel wit zijn, maar niet nieuw. Uiteindelijk wilde hij de onderkant zien en weet ik te ontsnappen aan een flesje bier uit mijn gympen drinken! Ugh…

Dan is het ON-ON en de mensenmassa zet zich in beweging. Helaas staan we helemaal achteraan en duurt het tot halverwege het pad dat we een paar voorgangers kunnen inhalen. Inmiddels is het pad platgetreden en modderig.

Zoals we de vorige keer al schreven zit een hash vol rituelen. Tijdens het lopen hoor je vaak On-On en dat betekent dat we op het juiste pad zitten. Aan het einde wacht een toilet bril voor ‘de hash shit of the week’ en een ‘Dotty Potty’ met lauw bier (in een teug leeg drinken terwijl er “down down” om je heen wordt gezongen) voor de saboteurs die bv. het parcours hebben verlegd, of iets anders hebben gedaan om de trail te boycotten

En ze zijn gek op bijnamen. Wij hebben Short Ass (omdat hij altijd korte trails uitzet) Dominatrix, Cow Tail, Repect de Bananas, Granddad en de Granny Grabber (voor iemand die een oudere dame voor hem wilde helpen maar haar in de zij greep) voorbij horen komen.

Het t-shirt bleek erg handig. Ben liep namelijk iets voor mij uit. Op een gegeven moment kreeg je een splitsing in het traject: de long version nog een half uur of short version van 10 minuten. Ik hoefde alleen maar mijn T-shirt te laten zien en te vragen “What did my husband do?” Ik had het kunnen weten…  the long version!

Het was een geweldige tocht, klimmen, & dalen, dwars door de bossen, enorme bamboebossen, prachtige bloemen en hier en daar een spectaculair uitzicht. Het duurde ongeveer 1,5 uur, daarna stond er ijskoud bier op ons te wachten. Een aanrader voor iedereen die Grenada aan doet. Wat een voldoening. En mijn schoenen zijn niet wit meer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *