Het regent drinkwater

Water is een van de basisbehoeftes op de Blabberboot. Wij hebben geen watermaker en moeten zo nu en dan met de dinghy water halen om de voorraden op peil te houden. Een hele klus… Ben laadt de dinghy vol met alle plastic waterflessen van 5 (8X) en 8 liter (5X) die wij aan boord hebben en een jerrycan van 20 liter. Daarna vaart hij met de dinghy naar de dichtst bijzijnde marina en vult alles met drinkwater. Vervolgens vaart hij weer terug naar onze boot en we laden alle flessen aan boord. De laatste stap is het drinkwater overtanken naar de watertank met een hevelaar.

Per rit halen we zo’n 100 liter water op. In onze tank past 320 liter. Dus als we een volle tank willen hebben herhalen we dit ritueel nog twee keer. En dan is onze ochtend weer voorbij! Met een volle tank doen we ongeveer twee tot drie weken.

Vandaag stond dit waterritueel ook op het programma, maar we werden vanmorgen vroeg verrast door een flinke regenbui! Dus nadat de bimini (zonnescherm boven de kuip) is schoon gespoeld verzamelen we alle potten en pannen die maar een beetje volume hebben en sprokkelen we maar liefst 40 liter drinkwater van de bimini bij elkaar. Genoeg voor in ieder geval 2 dagen! Da’s weer eens wat anders als de luxe van een kraan open draaien.

Ik lees trouwens net dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 120 liter water per dag gebruikt. Bij dit watergebruik zou het voor ons een dagelijkse rit naar de waterkraan betekenen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *