Hola vanaf de grote oceaan

De Teide verdwijnt langzaam uit zicht

De Teide verdwijnt langzaam uit zicht

Dag 1 op zee – Afgelopen maandag was een memorabele dag; het heeft de hele dag niet geregend in Santa Cruz!! Maar dat heeft ons er niet van weerhouden dinsdag te vertrekken, op weg naar de Kaap Verden. We hebben afscheid genomen van Ank en Keimpe van de Gaia en om 11 uur de haven van Santa Cruz verlaten. We liepen meteen een dikke 5 knopen en werden uitgezwaaid door dolfijnen. Dit wordt een tocht van ongeveer 850 mijl, onze langste tocht op zee tot nu toe. Spannend!

We verlaten de Canaries

We verlaten de Canaries

Inmiddels zitten de eerste 24 uur er op. We hebben wind uit het noord oosten. De boom en genua staan uit en zijn mooi gefixeerd met 4 lijnen. We hebben bijna 100 mijl gelopen. Dat is niet bijzonder veel, maar de wind laat ons een beetje in de steek. We hebben momenteel nog geen 10 knopen wind meer over. Het zonnetje schijnt gelukkig wel!

Onze positie is:
27.01.944N
016.56.952W

De zeilen stellen voor de nacht

De zeilen stellen voor de nacht

We voelen ons goed. Het wachtloop systeem van 3 uur op 3 uur af is weer even wennen. Maar we weten dat je na 2 dagen in een soort ritme komt, dus we moeten hier even doorheen. Ook het SSB netje op 8101 leeft weer. Deze keer met de Sark bemanning.
Zij zijn op dezelfde dag vertrokken, alleen vanaf het eiland La Gomera en liggen een dikke 60 mijl voor ons.

Vanaf nu proberen we elke dag een kort berichtje vanaf zee te posten via Manski, onze webmaster aan land.

Fijne pakjes avond en tot het volgende zeebericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *