In de boevenwagen van de Policia Nacional

We mogen meeliften naar Portobelo!

De bus is er nog niet. Ben steekt zijn duim op als de witte auto van de Policia Nacional aan komt rijden. Ze stoppen! Wat denk je? We mogen meerijden tot Portobelo en klimmen snel achter in de bak, voor ze zich bedenken. Te gek. Rijden we zo maar mee met de politie. De laatste keer dat we dat voor elkaar kregen was in Bonaire!

We sjeesen tevreden achter in het bakkie over de kronkelende kustweg, genieten van het uitzicht en de 'natuurlijke' airco. Achter in de bak zitten nog twee mannen. Eentje in uniform. De andere in burger kleding. De laatste ligt een beetje te slapen. Als hij wakker wordt maakt Ben een praatje. Tijdens het praten beweegt hij zijn handen. We zien tot onze grote schrik handboeien! Oops, we zitten tegenover een echte boef! Nu krijgt onze lift toch een andere lading. Het is ineens niet zo leuk meer… Wat heeft deze man gedaan? En wat als hij zich vreemde idee├źn in zijn hoofd haalt? Stel dat hij wil vluchten via de open achterkant en ons gebruikt als schild. We hebben te veel foute films gezien… Ondertussen gaat Ben toch iets anders zitten en zet strategisch een been omhoog, tussen de man en hem in. Al snel stopt de auto in Portobelo en we stappen uit. Ben vraagt nog aan de man of hij naar het feest in Portobelo gaat? 'Neuh, antwoord de man in uniform voor hem, hij gaat voorlopig niet meer naar feestjes!'

'Volgende keer toch maar weer met de gewone bus, Ben?'

 

 

1 reactie op “In de boevenwagen van de Policia Nacional

  1. Supercool! Ook ik heb ervaring met een lift van de flikken. Op 1 van de Cayman Islands – Little Cayman – kregen mijn maat Cisse en ik een lift van Brenda, de female cop van dienst. We vroegen haar naar het beste diving centre. Ze reedt ons er heen en is nog mee gaan bemiddelen voor prijzen en mee gaan `helpen` passen van onze duik-outfit. Als ik haar vroeg of dat allemaal wel kon, antwoorde ze: this is also my dutty, sweety. Dankzij haar hebben we een mega discount voor de anders erg dure tankduiks aan het prachtige Bloody Bay Wall gekregen en `s avonds n haast free invitation voor een sushi avond (met enkel sushi van de catch of the day, o.a. Lion Fish! – heerlijk). Ook zij zei `nee` toen ik haar hiervoor mee vroeg. Ze had avondshift….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *