Is een ankerbal nou wel of niet handig?

Ons oranje boven ankerballetje...

Ons oranje boven ankerballetje…

Bequia – Het wordt eindelijk drukker in de baai. Zelfs de moorings om ons heen worden allemaal ingenomen. Wij dobberen nog steeds lekker achter ons anker. Alleen ons ankerballetje bezorgd ons wat kopzorgen. Is dit nu wel of niet handig?

Voor- en nadelen van een ankerballetje
Het ankerballetje zit met een lijn aan de beugel van het anker bevestigd. Deze lijn noem je ook wel een tipping line. Het voordeel van een ankerbal is dat je kunt zien waar je anker ligt en mocht bij het ophalen van je anker deze blijven steken, dan kun je met de tipping line het anker kantelen.

Het nadeel is dat andere boten het balletje verwarren met een mooring. Ze denken dat ze er met hun boot aan kunnen liggen. Dat we op het balletje heel groot onze naam hebben geschreven weerhoudt ze hier niet van (we denken nu aan heel groot NO!). Of ze besteden er geen aandacht aan, varen er gewoon over heen of gaan er gewoon pal naast liggen. Het risico wat wij dan lopen is dat de lijn aan onze ankerbal in hun schroef verstrikt raakt en dan trekken ze ons anker uit de grond! Niet echt bevorderlijk voor een plezierige nachtrust…

Tel daar bij op dat we nu op ondiep, helder water en al bijna 2 weken muurvast liggen in het zand. Bij een ankercheck zagen we dat er geen obstakels in de weg liggen die er voor kunnen zorgen dat het anker bij het ophalen kan blokkeren… dus nogmaals de vraag hebben we de ankerbal echt nodig of is het slimmer het weg te halen in een drukke baai?

Heineken Easter Regatta, Bequia

Heineken Easter Regatta, Bequia

Met de dinghy op stap
Het is ook aan de kant ook een stuk drukker geworden en we vinden met moeite een plaatsje aan de dinghy dok. Zelfs in het Frangi Pani hotel is er meer leven! We zien nu zelfs Heineken vlaggen, er is live muziek en de regatta zeilers hebben zich hier verzameld voor een borrel en ze halen hun goodies van de sponsors op (een doos Heineken).

Lobster pizza
Vanavond eten we eindelijk de famous lobster pizza bij Mac’s Pizzaria. We bestellen samen de grootste. Deze is rijkelijk bestrooid met hompen lobster, vers gevangen in de omgeving van Bequia. Finger licking good (again!), zo waanzinnig lekker. Echt een aanrader. De pizza is zo groot dat we een doggy bag meenemen voor de volgende morgen bij het ontbijt (en toen was ie nog steeds lekker)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *