It’s raining frogs in Belhaven, ICW USA

Kiss him!

Kiss him!

Jikes, ik til de fender op ons achterdek omhoog en zie maar liefst 10 kikkertjes! Nee, niet nog meer kikkers. We hebben er al drie verwijderd uit onze dinghy. Nu blijken ze ook op ons achterdek te zitten. Ik pak de pindakaas pot, onze ‘kikkervanger’, en vang de eene kikker na de andere. Te water laten heeft geen zin. Ze wemmen zo terug naar de boot en klimmen dan weer omhoog! We laten ze straks aan land los. We vermoeden dat ze gisteren met het slechte weer in een hoosbui door een windslurf omhoog zijn gezogen en bij ons aan dek zijn beland. Ze zitten echt overal.

We krijgen een lift naar de supermarkt!

We krijgen een lift naar de supermarkt!

Belhaven

Belhaven oogt als een klein slaperig dorpje met nog geen 1500 inwoners. En dan is het extra leuk om op ontdekkingtocht te gaan. Wat hebben we ontdekt?

Belhaven USABelhaven de geboorteplaats van de ICW. Althans, dat vertellen de vlaggen in het stadje ons. Ze waren gewoon slim, en de eerste die het claimde! It’s all about marketing!.

Follow the blue crab!

Follow the blue crab!

Find the Blue Crab… Door het stadje loopt een wandeltocht.

Belhaven USAHet stadje is groot geworden met timmerhout. De grote Rover Forest manson is van een voormalige ‘timmerhout’ baron.

Dig for fossils...

Dig for fossils…

Ze hebben hier veel last van overstromingen die vaak worden veroorzaakt door hurricanes, zoals Irene in 2011. Er staan wel mega lange jetty’s voor de gaben ingang, maar die jouden het water niet tegen.

Belhaven USAOoit was hier een trein… Nu staat er alleen nog het station en een wagon. Naast het station staat een Dig it yourself heuvel…

Little Eva...

Little Eva…

Little Eva

Ken je dat? Je hoort een liedje en je krijgt het niet meer uit je hoofd? Belhaven is de geboorteplaats van Little Eva? Wie? Juist ja, Eva Narcissus Boyd, de dame die in de het begin van de jaren ’60 verantwoordelijk was voor het feit dat iedereen de locomotion danste! We hebben inmiddels Amerikaanse buren gekregen en zij bespelen de ukelele. Tot zonsondergang zingen we samen met de Serengeti “Do the locomotion”. LOL! We hebben het licht aan boord angelaten. Dit trekt kleine vliegen aan. Als we retour boot gaan zitten er maar liefst 8 kikkertjes te picknicken op ons achterdek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *