Kick-off North Sea Jazz met gratis concerten op het Brionplein

De Pontjesbrug

De Pontjesbrug

Binnenkort is hier op het eiland het North Sea Jazz festival met grote namen als Prince, Erika Badu, Mark Anthony, Herbie Hancock en golden oldies zoals Toto, Diana Ross en Paul Enka. De kaartjes kosten 195 dollar per avond, veel Curaçaoënaars sparen hier het hele jaar voor. Wij hebben niet gespaard en vinden het iets te veel, dus we moeten het doen met de gratis concerten die voorafgaand aan het festival worden gegeven op het Brionplein in de stad.

Israel and the New Breed
De eerste avond trappen ze af met Israel and the new Breed, deze voormalige gospel zanger schijnt muzikaal een ander pad ingeslagen te zijn, maar de Bella Ciao en wij vinden het nog steeds iets te veel ‘into the lord’. Bij het publiek gaan alle handen omhoog en iedereen om ons heen zingt mee …een soort EO jongeren dag maar dan op Curaçao met jong en oud door elkaar heen. Bij het vijfde nummer zingt hij “Let’s go let’s go let’s go” … en dat is voor ons het sein om te gaan zodat we nog net de laatste bus terug kunnen pakken naar de Caracas baai met Nicky Lauda, de supersnelle buschauffeur.

El Gran Combo de Puerto Rico
De volgende dag werd er nog een keer een gratis concert gegeven, deze keer was het een groot salsa orkest uit Puerto Rico. We staan samen met de Bella Ciao, Sylfer en Blues hoog op de Pontjesbrug met een geweldig zicht op het podium en de twee grote schermen er naast. Hier waait een lekkere zwoele wind en tijdens het concert schuiven we op de brug ook nog een paar keer open en dicht. Op de achtergrond zie je de vlammen van het affakkelen van de raffinaderij. Deze keer is de laatste bus al lang en breed vertrokken en we pakken bij het busstation een kleine bus voor 5 NAF p.p. terug. Goed geregeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *