Kitesurf Paradise Atlantis

Kite surfen met losse handjes

Kite surfen met losse handjes

Op Bonaire kun je ook geweldig kitesurfen. Dé locatie is het strand bij Atlantis, gele steen nummer 59 voorbij de zoutpanelen. Frits van de Bella Ciao krijgt privé les en ik mag de kunst vanuit het begeleidende bootje afkijken, omdat ik de nodige foto’s en filmpjes maak.

 

Kite op 12 uur, wind in de rug en niet trekken!!!
Het valt allemaal niet mee. De les duurt totaal drie uur en is opgesplitst in 3 onderdelen:

  1. Oefenen met de kite op het droge.
    Eerst leert Frits hoe je een kite op laat, hoe je deze onder controle en stabiel in de lucht houdt en kunt sturen. Voor Frits, een zeiler, is dit gesneden koek.
  2. Oefenen zonder board op het strand en in het water.
    Daarna verplaatsen we ons naar het strand, waar Frits leert hoe de kite te prepareren en op te laten zodat we naar het water kunnen. In het water leert hij de kite op te komen, te sturen en dat gaat met behoorlijke krachten gepaard, ik zie dat Frits menig keer door de kite uit het water getrokken wordt. Nu nog een board onder de voeten en goan!
  3. De laatste stap, met de kite en board het water op.
    Tenslotte komt ook de board er bij en wordt het een hele uitdaging om én de kite in de lucht te houden, én het board aan je voeten te krijgen én dan ook nog eens omhoog te komen.
Het kite surf strandje

Het kite surf strandje

Ik heb respect voor Frits die het maar liefst 3 uur vol houdt, heel wat water naar binnen krijgt en de kite probeert te temmen. Een behoorlijke opgave, die zeker in het begin veel kracht kost. Maar dat weerhoudt ons er niet van. Ben en ik willen ook! Dus als er iemand nog een goede kite over heeft? Kom maar op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *