Klussen op Stock Island, Key West, USA

On the 'hard'...

On the ‘hard’…

We staan alweer bijna twee weken op de kant bij de 3 D Boatyard in Stock Island en hebben er heel wat klusuurtjes opzitten. Het einde is bijna in zicht. 1 juni gaan we te water. En dat is maar goed ook, want we hebben het wel gehad met de no-see-ums waarmee we onze leefruimte moeten delen. Het is bloedje bloedje bloedje heet op de boatyard, geen zuchtje wind. Alles staat zoveel mogelijk open. En de ventilatoren draaien overuren. Maar niets schrikt die lastig stekende beesten af. We slapen slecht. De USA is nog geen liefde op het eerste gezicht.

On the hard, onze ligplek

Op de boatyard hebben we bijna een privé swimmingpool. Omdat we er tussen geplaatst zijn, staan we op een plek die normaal niet gebruikt wordt en we weten na de eerste plensbui ook waarom. Als de regen losbarst, staan we binnen no-time in een pool van water, die twee dagen nodig heeft om op te drogen. Om toch nog aan de boot te kunnen werken heeft de Boatyard er een steiger van palets omheen gebouwd! Wat een service!

Ok, geen hulp bij het klussen dus!

Ok, geen hulp bij het klussen dus!

De Boatyard: Need a hand? DIY!

De Three D Boatyard is een 100% DIY (Do It Yourself) boatyard. We kunnen, mogen, nee sterker moeten! alles zelf doen. Dat is voor ons Nederlanders heel gewoon, maar we hebben er toch even naar moeten zoeken in Florida. Ze zijn dun gezaaid zeg maar. Alleen de Antifouling moeten we bij de Boatyard afnemen. Bij het kantoortje hebben ze zelfs wifi, dus we kunnen mooi spullen bestellen en laten bezorgen. De mensen op de boatyard zijn een beetje blijven hangen in de jaren zeventig, met hun geruite hemd, lange haren, baard, tattoos en muziek van Pink Floyd, Led Zepplin en de Beach Boys…

Fietsen American style!

Fietsen American style!

De omgeving

De boatyard ligt op Stock Island en dat lijkt in niets op die mooie witte huisjes in Key West. Stock Island is het werk eiland. De goedkopere variant van Key West. Hier wonen mensen in kleine voornamelijk trailers. Er is een woonwagenpark. Onze bootschappen doen we op een geleende fiets local style (met hoog stuur) bij de Convenience store Dion’s. Ze hebben niet veel, maar het is genoeg om deze twee weken te ‘overleven’… Tegenover Dions, zit de Burger King. De enige fast food keten in de buurt. En twee straten verder zit de Westmarine. Naast ons is een marina met een super fijne waserette. Voor 2 dollar draai ik een was! Met warmmmmm water (ja ook zo normaal in Nederland, maar in de hele Carieb is het koud water). En daarna gaat alles voor 2 dollar in de droger.

Yeah, het laatste pakje is binnen!

Yeah, het laatste pakje is binnen!

De postbedrijven verdienen goed aan ons

De eerste klus is het watergesmeerd lager, de reden waarom we op de kant staan. Deze is lastig te verwijderen, maar met een speciaal tool wordt het een stuk makkelijker. Medezeiler en Contest eigenaar Paul van de Harmattan heeft zo’n tool laten maken en stuurt hem ons vanuit Curacao toe. Een dag later komt het Feddex autootje al voorrijden met dit 8 kilo wegende tool! Het is het meer dan waard.

Het handige 'tooltje'...

Het handige ‘tooltje’…

Binnen een minuut heeft Ben de oude Cutlass bearing er uit. De Prop Doc voorziet ons van een nieuwe bearing en die zit er met dit handige ‘tooltje’ zo weer in! Tja en als we dan toch op de kant staan, doen we meteen maar groot onderhoud. Een nieuwe afsluiter. Nieuwe annodes. En Blabber krijgt een nieuwe likje antifouling aan de onderkant (Micron66) en waslaagje aan de bovenkant. Als Blabber een staart had, zou hij nu kwispelen met zoveel TLC (Tender, Love and Care).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *