Koetelen-aan-boord-dag

Bijzondere manier van bier inschenken

Bijzondere manier van bier inschenken

Ponce, met de bijnaam “De Parel van het Zuiden”, heeft het mooiste weer van Puerto Rico. Het regent er nooit (zeggen ze). En de wind is ook een apart fenomeen. Het is net of er ’een knop’ op de wind zit. ’s Morgens om 10 uur gaat de wind aan en waait het vervolgens de hele dag rond de 20 knopen. ’s Avonds om 21 uur gaat de wind uit en dan liggen we ineene heel relaxed te dobberen achter onze mooring tot de volgende morgen 10 uur de wind weer aan gaat! Dit wordt vooral veroorzaakt doordat de wind ’s avonds wat meer naar het noorden draait en het Cordillera Central gebergte de wind op onze ankerplaats tegen houdt.

Het koelt hier ’s avonds wel af tot 23 graden. Dat zijn we niet meer gewend en we hebben het dan ook voor het eerst koud gehad de afgelopen nacht. We halen de donzen dekbedden onder het stof vandaan!

’s Avonds hebben we met Peter en Brooke van de Azimuth afgesproken op de boardwalk. Er zijn hier heel veel kleine eet- en drinktentjes met live muziek. En er wordt spontaan gedanst op de live muziek. We doen gezellig mee, drinken een paar Medalla light biertjes (alle lokale biertjes zijn light!) en proberen op aanbeveling van Peter een Cucaracha…. Yep, dit betekent kakkerlak! Een drankje dat bestaat uit Kahlua, Tequilla en een Puerto Ricaanse rum. Dit steken ze in de brand, ze strooien er wat kaneel op en dan moeten wij het opdrinken met een rietje. Ben heeft nog dagen ‘La Cucaracha’ gezongen!!! Na dit drankje taaien we af naar de boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *