Bequia Admiral Bay – Achteraf bezien was dit een culinair dagje. Ik ben begonnen met brood bakken. Daarna zijn we naar de kant gegaan om over de Belmont Walkway te lopen. Dit is een voetgangerspad gebouwd aan de rechter kant van de baai met allemaal lekkere eettentjes en barretjes. Heel gezellig. Tussen de middag hebben we daar eindelijk een callaloo soepje gegeten.
Callaloo kennen we al vanuit Trinidad, maar we hebben het nog niet kunnen eten. Dit was onze kans! Het is te vergelijken met spinazie soep. Wij vonden het heerlijk en terug aan boord heb ik een recept opgezocht. Geen idee of jullie Dasheen en callalloo bladeren kunnen krijgen in Nederland, maar als het zo is, zeker doen. Wij vinden het een aanrader.
Het recept voor Callaloo soep:
- Koop 12 knollen dasheen en gebruik ongeveer 500 gr van de callaloobladen gesneden. Kun je dit niet vinden dan is spinazie een goed alternatief.
- 11/2 liter kippenbouillon
- 1 ui, paar teentjes knoflook naar smaak en 3 sjalotten fijngehakt
- 1/4 theelepel tijm
- 120 gr in blokjes gesneden mager zout spek
- 240 gr krabvlees
- kokosmelk, ongeveer 6 eetlepels
- 12 okra’s in schijfjes van ongeveer 1 cm gesneden
- paar selderijbladeren
- tenslotte nog wat kruiden: koriander, nootmuskaat, versgemalen peper en Tabasco of de caribische Scotch Bonnet peper (HOT!)
Bereiding
- Doe alles behalve de krab, de kokosmelk en de okra in een pan en laat het sudderen tot de spek gaar is.
- Voeg dan de rest toe en laat nog 10 minuten sudderen.
- Voeg als laatste de kruiden, peper en tabasco toe
- et voila, een heerlijk soepje!
Aan de baai van Port Elizabeth zitten een paar baaien. Links Milford bay, waar lokale kinderen cricket op het strand spelen. Rechts kun je de twee stranden alleen per dinghy bezoeken, of je moet willen zwemmen. Vandaag stat de Princess Margaret Beach beach op het menu. Veroemd naar de britse princes nadat zij het strand bezocht heeft. Aan dit geweldig mooie witte strand zit Jack’s bar, een lounge tent met een prachtig logo. Wij kopen echter een biertje op het strand bij een local die de biertjes verkoopt uit de koelbox.
Eenmaal terug aan boord moet de pompoen op. Ik maak een heerlijke Marokkaanse stoofschotel en van de rest een heerlijke pompoen soep. Nooit gedacht dat ik me zo met koken zou bezig houden…