Land in zicht!

Mindelo - Kaap Verden

Mindelo – Kaap Verden

Dag 7 – De zon komt langzaam op en aan de horizon worden de lichtjes langzaam vervangen door contouren van de eilanden. We moeten nog 35 mijl, dat is met deze snelheid nog zo’n 7 uur. Het was een vrij relaxte nacht. Bij gebrek aan wind hebben we de de motor bij laten staan en er zijn haast geen golven meer. Op de gsm van Ben ontvangen we de lokale radio al en de hele nacht hebben we genoten van de eerste Kaap Verdische klanken. We kunnen niet wachten om weer voet aan land te zetten!

Inmiddels hebben we aangelegd! De marinero’s kwamen naar ons toevaren om ons naar een plekje aan de steiger te begeleiden en onze achterlijnen vast te maken aan de¬†meerboei. Op de steiger stonden de Sark en Horizon klaar om onze lijnen op te vangen. Er stond een behoorlijke wind bij het binnenvaren, dus enige concentratie was gewenst. Onze Franse buren hadden er alle vertrouwen in: ze hadden wel 1 fender¬† buitenboord gehangen en deden er ondanks verzoek niets bij!

Even later kwam Cees aanlopen. Zeer verrast dat we er al lagen, hij had onze spectaculaire aanloop gemist.

We did it!!!
We did it!!!

Heerlijk, na zeven dagen zout water liggen we weer aan wal. Het ziet er allemaal geweldig uit. Samen met Cees gaan we Mindelo verkennen en ’s avonds heerlijk uit eten. Dat hebben we wel verdiend!

1 reactie op “Land in zicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *