Magische wandeltocht door Valle de Cocora, Salento

De Willys staan al klaar!

De Willys staan al klaar!

We staan vroeg op en verzamelen ons samen met de Bella Ciao en Rafiki op het centrale oude plein bij de Willys, ons vervoer naar de Cocora Vallei. Maar voor we op de Jeep stappen halen we eerst nog een bekertje met vers fruit en vers geperste sinaasappelsap op het plein! Heerlijk.

Magisch!

Magisch!

 

Valle de CocoraWe rijden over een smalle weg door de bergen naar de Vallei en wat we dan te zien krijgen is een magisch landschap met de nationale boom van Colombia, waxpalmen van wel 60 meter hoog. Sommige staan zelfs met de top in de wolken. Ze kunnen wel 100 jaar oud worden. Een prachtig gezicht.

Valle de CocoraWij pakken een slingerende dirtroad naar boven. De klim beneemt me af en toe de adem. Het valt niet mee als je verkouden bent! Eenmaal boven lopen we verder naar de Finca de Montana. De kolibrifarm gaan we niet meer op tijd halen en laten we links liggen terwijl we weer afdalen. Inmiddels zitten we midden in de bossen, volgen we de rivier en moeten we soms over hangbruggen klimmen en klauteren.

Valle de CocoraHet is een mooie wandeling van 4 uur, met in het begin een geweldig uitzicht op de vallei en later in de bossen met veel soorten vogels, paddenstoelen, planten en bomen. Je blijft kijken. Eenmaal terug in de vallei staan er altijd een paar Jeeps te wachten om je terug te brengen naar Salento, maar wij krijgen een lift!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *