Massaprobleem

De mast in – deel 2

Nee ik niet, we hebben een massaprobleem in de mast. Als we het ankerlicht aan willen doen brandt het lampje van het toplicht ook mee. Dit duidt op een massaprobleem en betekent eigenlijk zoiets als kortsluiting! Een paar dagen geleden ben ik de mast in geweest om een filmpje te maken van de situatie en hier en daar de aansluitingen van het anker- en 3 kleuren licht gerammeld, draad er in / er uit… maar het mocht niet baten. Geen licht. Er zijn 3 mogelijkheden waar dit fout kan zitten:

  • In de schakelkast
  • Bij de mastvoet (binnen aan het plafond)
  • Boven in de mast

Ben heeft de eerste twee uitgesloten en moest toen zelf de mast in. Deze keer met de kraan, in een zitje, extra gezekerd ging hij met alle hulpmiddelen omhoog. Helaas kon hij de kortsluiting niet vinden. Wat hij ook probeerde… de lampen gingen niet aan. We hebben uiteindelijk hulp van buitenaf ingeschakeld. Loedeman heeft ook eerst de eerste twee opties uitgesloten, is daarna via de steps de mast in geklommen en constateerde daar de kortsluiting. Hij heeft het verholpen en onze lichten branden weer! Massaprobleem opgelost. Ik wou dat het bij mij zo snel ging!

1 reactie op “Massaprobleem

  1. Mooi en spannend filmpje. Ons huis is 8 meter hoog, dat vind ik al heel veel als ik vanaf het ommuurde dakterras naar beneden kijk….
    Mattie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *