De maststeps zijn geplaatst

De maststeps worden geplaatst

We kunnen voortaan langs de mast naar grotere hoogte klimmen, bij problemen of om op de uitkijk te staan als we bv. een smalle doorgang of ondiep water naderen. De maststeps zitten aan de mast.

We wilden ze in de eerste instantie plaatsen tot de tweede zaling. Maar het ging zo goed, dat we ze helemaal tot aan de top plaatsen. We hebben er dus nog een paar extra bijbesteld. De steps zijn om de 50 cm geplaatst. 50 cm aan de eene kant van de mast en de volgende 50 cm aan de andere kant van de mast.

Ze zitten er bijna allemaal op, we hebben er nog een paar bijbesteld

Daarnaast heeft Ben nog een nieuw deklicht (halogeen) op de mast aangebracht, waarmee we goed zicht aan dek hebben in het donker. Nu is het nog een kwestie van de laatste maststeps monteren, de nieuwe verstaging en vallen aanbrengen en dan kan de mast er ook weer op. De Blabberboot begint weer op een zeilboot te lijken!

2 reacties op “De maststeps zijn geplaatst

 1. Waauw wat ziet Blabber er prachtig uit , leuk de te water lating, ze drijft weer!
  Nu begint het echt op te schieten!
  Succes met alle klussen!
  lieve groeten,
  Maarten en Thea

 2. Hoi Ing,
  Ik heb je site doorgemaild gekregen en ben meteen aan het lezen geslagen.
  Wat een geweldig mooie boot hebben jullie. Ziet er allemaal veel belovend uit. Nog even en je laat het Nederlandse weer achter je. Ik zal je missen maar blijf je zeker, op deze manier, volgen.

  Heel veel lieve groetjes, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *