Met opgeheven duim St. Barths verkennen

Bubbels!

Bubbels!

We blijven nog een dagje liggen in de baai bij St. Barths en motoren vanmorgen vroeg met de dinghy naar de kant om het eiland te verkennen. We verlaten de baai te voet richting Anse de Flamandes en pakken het pad langs de Atlantische oceaan. We klimmen en klauteren tussen de cactussen door. Vlinders en suikerdiefjes vliegen om ons heen. Hagedissen schieten voor onze voeten weg. Verder is het rustig, op een paar tegenliggers na die richting het strand lopen.

 

Heuleunder gatan ...

Heuleunder gatan …

In Colombier ontmoeten we een jong stel uit Venezuela, zij wonen en werken hier en willen net met de auto naar de hoofdstad Gustavia rijden. Komt dat even mooi uit. We mogen mee!!! St. Barths is het luxe eiland for the rich & the famous en in Gustavia zie je dat ook aan de dure (merken) winkels. Maar een kopje koffie is prima te betalen (Europese prijzen). St. Barths is nu een overzees departement van Frankrijk, maar vroeger is het ook tijdje van Zweden geweest, vandaar dat je hier nog veel zweudse namen en naambordjes tegen komt.

Terug hebben we de duim weer in de lucht gestoken en de eerste auto zet ons af bij de enige rotonde op het eiland. Wat bleek! Daar zit ook de kleine luchthaven Gustav III. Na Saba de kleinste commerciele landingsbaan. De kleine vliegtuigen moeten over de heuvel (en rotonde waar wij staan) heen landen. Ook weer een mooi plekje voor vliegtuigspotters!

De tweede auto zet ons boven aan de heuvel bij de Anse de Colmbier baai af. We hebben daar een geweldig uitzicht op de baai en het prachtige heldere water. We pakken een ander pad terug. Dit pad loopt helemaal naar beneden naar de baai en we lopen o.a. vlak langs het oude huis van de Amerikaanse millionaire David Rockefeller. Hij kocht dit huis in 1957 en zorgde er met deze aankoop voor dat meer rijke mensen zich op het eiland gingen vestigen. Laatst heeft de Russische billionaire Roman Abramovich nog een optrekje gekocht voor maar 90 million dollar!

Terug op het strand nemen we een frisse duik en ontmoeten een groep Fransen die hier werken in een hotel. Ze hebben een dagje vrij en zijn heerlijk aan het chillen op de beach. Ze bieden ons meteen een drankje aan! Geweldig.


De muziek onder het filmpje is van de Zac Brown Band ft Jimmy Buffet. De tweede is een zanger die vaak op het eiland St. Barths te vinden is. Het leek me wel toepasselijk en de lyrics passen ook wel bij de plaatjes!

“Now I’m knee deep in the water somewhere
Got the blue sky breeze blowin’ wind  thru my hair
Only worry in the world
is the tide gonna reach my chair
Sunrise, there’s a fire in the sky
never been so happy
never felt so  high
and I think I might’ve found me my own kind of paradise”

Klik hier voor de link naar het muziekfragment: http://www.slack-time.com/music-video-12597-Zac-Brown-Band-Knee-Deep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *