Eindelijk aan een mooring voor Bourg des Saintes

Zoveel bloemen

Zoveel bloemen

De derde poging om voor het hoofdstadje aan een mooring te gaan liggen is eindelijk succesvol. Er was een zeilwedstrijd en daarom was het zo druk met boten aan de moorings. Nu hebben we het voor het kiezen en we gaan lekker pal voor de stad liggen. De boot ligt mooi op de wind en we hebben geen last van de ijzeren haak. Helaas hadden we wel last van enorme buien, dus de tocht naar het eilandje moesten we nog even uitstellen. Pas in de middag zetten we eindelijk voet aan wal zetten. En gelukkig maar. Wat een leuk plaatsje is dit. Gezellige straatjes met winkeltjes (zelfs Desigual!), cafeetjes, restaurantjes en natuurlijk vele souvenirs. Ze rijden hier vooral op scooters of in die elektrische golfwagentjes. Overal zie je mooie bloemen. En we vonden weer een mangoboom met rijpe vruchten!

Uitklaren is easy!
We maken gelijk gebruik van de gelegenheid om uit te klaren. Dit kun je via de computer doen bij internetcafé LSB. Je vult de gebruikelijke gegevens in, een druk op de knop, een printje, stempel en je betaald 1 euro.  Wow, het is geweldig deze snelle manier via de PC om in- en uit te klaren. Chapeau voor de Franse departementen. Zij heben begrepen hoe je de zeilers kunt pleasen!  De kosten voor een mooring zijn trouwens 11 euro per nacht en 60 euro voor een week.

De dolfijn Nottched Tail rond de boot
In deze haven is de kans groot dat je moeder dolfijn Nottched Tail en haar jong Jojo spot. Ze zijn hun groep kwijt geraakt en verblijven sindsdien in de haven van Iles des Saintes. We hebben ze een paar keer rond onze boot zien- en horen zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *