Natte voeten in Fort Lauderdale, ICW Southbound

King Tides. Zelfs ons dock staat onder water!

King Tides. Zelfs ons dock staat onder water!

Tropical storms, heatwaves, Northerleys en hurricanes. We hebben al verschillende nieuwe weerbeelden aan ons weerlijstje toegevoegd. En nu komen daar in Amerika nog een supermoon en KING tides bij! Afgelopen maandag was er een supermoon. Het komt maar eens in de tig jaar voor dat de maan zo dicht bij de aarde staat. De laatste keer was geloof ik in 1948 (toen was ik nog niet eens geboren). Toch hadden we vorig jaar in Panama ook iets wat op een supermoon leek. Ik zat de hele avond buiten, op het voordek, met camera en verrekijker in de aanslag om dit natuurwonder vast te leggen. En daar kwam ie. Een grote witte pannenkoek. Hij steeg uit boven de bergen van Panama. In het begin mooi roze, later wit en naarmate hij steeg kleiner. Een prachtig gezicht.

Super Moon!

Super Moon!

Supermoon en King tides

En nu hebben we dus weer een supermoon. In Fort Lauderdale. Vol verwachting kijken we omhoog. Hij is lastig te spotten door de bewolking en als hij zich laat zien, zit hij al hoog en is hij niet meer zo ‘super’. Wel hebben we door de Super-Moon last van een ander weerverschijnsel: KING Tides! Het water komt al dagen extra hoog. Overal liggen zandzakken. Elke ochtend en avond ligt ons dock volledig onder water en moeten we op blote voeten naar de kant. Het water loopt zelfs over het grasveld tot aan het huis van Bruno.

Ondergelopen straten door een combinatie van King Tides & een Super Moon

Ondergelopen straten door een combinatie van King Tides & een Super Moon

Ook de lager gelegen straten lopen onder en langs de kant van de weg waarschuwen borden automobilisten rustig terijden in verband met het extreem hoge water. Als we Hedda’s (van de Antares) verjaardag gaan vieren bij Floridian, is het een uitdaging om daar met droge voeten (ok niet handig ik heb gympen met sokken aan…) aan te komen. Bij de zoveelste plas geef ik het op en loop op mijn gympen door het water. Als we op een denkbeekdig eiland staan tussen de plassen, rijdt er een Wrangler voorbij en mogen we mee in de achterbak. Bijna met droge voeten aan de overkant!

Nog meer over de Super Moon en King Tides in een lokale krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *