Next stop Aves Barlevento, het vogeleiland

Op de gennaker

Op de gennaker

We verlaten Los Roques, het gaat veels te snel, ondanks dat we er nu al langer liggen dan vorig jaar. Het is warm en er staat weinig tot geen wind. Toch doen we een poging tot zeilen met de gennaker. Dat is lang geleden! Maar het zeil staat snel en we gaan vooruit. Jammer genoeg niet snel genoeg. De tocht is 34 mijl en we lopen nog geen 3 knopen, op deze manier komen we in het donker aan en dat is met al die ondieptes en onnauwkeurige kaart (vooral hier op Barlevento) niet wenselijk. Dus de motor gaat aan…. we bergen het mooie oranje gele zeil op. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

Bij Aves Barlevento lopen we om het puntje heen en laten het anker vallen op de ankerplaats bij Isla Sur. We wisten nog van vorig jaar dat de Navionics kaart hier niet helemaal klopt. Dus we pakken de track van vorig jaar er weer bij en volgen deze naar de ankerplaats die toch echt op 5 meter diepte water ligt en niet op het land, zoals Navionics laat zien!

Eerst maar een duik in het water en snorkelen om de zweterige en plakkerige warmte van ons lijf te spoelen. Het rif is niet heel bijzonder, maar het heldere water en de vissen zijn het wel. Het levert prachtige foto’s op. Worden jullie er al gek van?!!

De borrel is deze avond aan boord van de Bella Ciao op het voordek, of beter gezegd in de hangmat/trapeze. Heerlijk luchtig met mooi uitzicht op de mangrove bossen. Als de muggen ons komen plagen, gaan we gauw terug naar de Blabberboot. We hangen de horren op en gaan binnen zitten om te genieten van een (verse) Barracuda Curry. Zooooo lekkahhh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *