Next stop Medellin

I love Botero!

I love Botero!

Medellin is onze volgende bestemming, na Bogata de tweede grootste stad van Colombia die ook vaak de stad van de eeuwige lente wordt genoemd, vanwege het milde klimaat. De stad is helaas ook gelinkt aan de geweldadige periode in de jaren ’80 met Pablo Escobar. Toen nog de gevaarlijkste stad in de wereld. Pablo is in 1993 doodgeshoten tijdens een ontsnappingspoging. De stad is sinds die tijd in ontwikkeling. Wij verbinden de stad dan ook graag aan de kunstenaar Botero, met zijn mollige dames, heren en paarden. Hij is hier geboren. Hij heeft maar liefst 23 grote bronzen beelden aan de stad geschonken en ze staan allemaal op Plaza Botero. Wow!

Medellin is in 2013 uitgeroepen tot meest innovatieve stad, met name vanwege de kabelbaan die de sloppenwijken verbindt met het centrum, daarnaast hebben ze ook roltrappen voor de steile stukken en door de hele stad gratis bibliotheken aangelegd die zich voornamelijk richten op de jeugd met gratis uitleen van boeken en internet.

De kabelbaan over de sloppenwijk Santo Domingo

De kabelbaan over de sloppenwijk Santo Domingo

Medellin is ook de enige stad in Colombia met een metro systeem. Het verbindt het centrum met de metro cable naar de hoger gelegen wijken van de stad. De metro cable is bijzonder en loopt over de sloppenwijk Santo Domingo heen.

Ok reden genoeg om hier twee dagen rond te lopen en fietsen. We slapen in hostel La Galeria in de wijk El Poblado, een hippe wijk met veel hostels, restaurantjes en barretjes. De hostel is net open en ze zijn nog aan het schilderen, maar wij slapen er prima. Tegenover ons hostel staat ’s morgens weer een fruitstalletje met vers fruit en vers geperste sinasappelsap. Een mooi begin van de dag! Helaas hebben we wel de pech dat beiden dagen om 16.00 uur tot de volgende dag het water in de wijk is afgesloten vanwege een kapotte leiding. Dat betekent dat je de wc niet kan doortrekken, niet kan douchen, je tanden niet kan poetsen en de meeste restaurants serveren geen eten… Best lastig kan ik je vertellen.

We blijven Nederlanders!

We blijven Nederlanders!

Don’t be a tourist, be a Traveler

De slogan van Bicitours Medellin. Wij stappen samen met Frits van de Bella Ciao op de fiets en laten ons door Medellin begeleiden door Juan en Carlos. De straten zijn druk. Er is veel verkeer en ze zijn niet echt onder de indruk van een fietser. Oppassen geblazen dus. Maar we maken wel een heerlijke tocht van 3 uur langs een aantal hotspots verspreid over de stad.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *