Ontmoeting met beestjes onder water

Zes uur waren we wakker en de ochtend begon meteen goed. Ik (Ing) had een ontmoeting met een groene murene, pijlstaartrog, porcupine en nog veel meer tropische visjes. Wat een genot om naar te kijken. Daarnaast zwemmen de schildpadjes op een paar meter van onze boot. Daarvoor hoeven we niet te water!

De verbinding met La Croissiere is zo goed dat we meteen de iPhone & iPad volledig hebben geupdate, een paar nieuwe appjes hebben gedownload en de nieuwste versie van Connectify staat er weer op. Het werkt overigens nog steeds perfect. Met de laptop als antenne/router kunnen we met alle apparaten op het internet!

Ondertussen luisteren we hier op de radio naar Radio Nostalgia en ZoukFM. Zouk is de lokale muziek van Guadeloupe en Martinique. Het betekent feest in het Creools en het is een ritmische muziek en dansstijl ooit in de jaren ’80 bekend geworden door de band Kassav. Het ritme ligt iets lager dan Soca. En het klinkt wel lekker. Radio Nostalgia is wat het zegt dat het is… muziek van vroeger, met een romantische kraakje door de platen (ja we hebben het hier nog over Lp’s) heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *