Op naar de British Virgin Islands

We schuiven weer een stukje verder op naar het Oosten, de US Virgin Islands. De Virgin Islands is eigenlijk een container begrip voor alle Maagden Eilanden, zo’n 50 in totaal, waarvan de meeste onbewoond zijn. Ze bestaan uit US, Britisch en Spanisch Virgin Islands. Puerto Rico heeft Vieques, Culebra en Culebrita heel slim omgedoopt tot de Spaanse Virgin Islands om mee te liften op het succes van de Engelse en Amerikaanse!

Maar voor we verder zeilen gaan we eerst nog een laatste keer naar de kant om te snorkelen in West Bay. Er liggen nog geen dagjesboten met toeristen en we zijn de eerste die gaan snorkelen. Het water is redelijk helder, maar onder water is het niet zo spectaculair als Melones Beach. Na de snorkeltocht gaan we terug naar de boot en gooien de mooringlijnen weer los. Op naar de USVI’s! St. Thomas, wel 10 mijl verder op!

We hebben 15 tot 20 knopen wind, jammer genoeg recht op de kop, dus we moeten motoren… hierdoor kunnen we wel dicht langs de kust varen. Dat scheelt ook weer een beetje in de golven, want we gaan behoorlijk heen en weer. Bij St. Thomas duiken we het West Gregerie Channel in. We zien de eerste cruise schepen die het taxfree shopparadijs bezoeken al liggen. We varen tussen Hassel eiland en het vasteland over een spannend, zeer smal en ondiep stukje naar de Cay Bay en zoeken een ankerplek op de inner harbour achorage. St. Thomas behoort tot de US Virgin Islands en we hoeven niet in te klaren. Dat hebben we in Puerto Rico, ook behorend tot de US, al gedaan! Goed geregeld!

In de Charlotte Amelie bay, de hoofdstad van St. Thomas gaan we voor anker. We lanceren de dinghy en varen na even de weg gevraagd te hebben bij de buren om de mega jachten heen naar de dinghydock bij de Igy marina.

De meeste winkels bij de marina zijn al dicht. Naar de stad houden we een soort dollar busje aan, alleen noemen ze het hier een safari! Het is een grote Jeep-achtige auto van het merk Dodge of Ford. De chauffeur zit voor in een afgesloten cabine. Achter is het open, de banken bieden totaal plaats aan 25 mensen en je hebt een dak boven je hoofd. Je betaald de chauffeur als je uitstapt. Een prachtig systeem en mooi dat vertrouwen, want zo gauw kan hij zijn cabine niet uit zijn als je een sprintje trekt.

Je moet alleen even opletten bij het verkeer. Ze rijden hier links!! Een overblijfsel van de Denen, die het eiland ooit hebben bezet. Het is me een raadsel waarom ze dit gehouden hebben, want ze zijn al heel lang Amerikaans.

Welcome back in de Caribbean
Verder voelen we ons weer helemaal terug in de Caribbean; socca muziek, veel donkere mensen, steelbands die oefenen op straat, Jo-man de Engelse uitspraak, Presidente in een literfles (!! niet meer gezien sinds de Djoggo’s in Suriname) en natuurlijk KIP … los scharrelend op straat, in de kroeg of op het strand, maar ook gegrild. Voor 6 dollar eten we een geweldige kippenbout in een achterafstraatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *