Op naar het volgende eilandje in Los Roques: Crasqui

Whoeheeee een tonijntje!!

Whoeheeee een tonijntje!!

We zeilen langs het hoofdeiland naar het Crasqui. Een heerlijk tochtje. Als we de ondiepe stukken naderen hebben we BEET! Een klein tonijntje. Yes, die lusten we rauw. Eenmaal binnengehaald en aan boord springt ie van de lijn, spartelt zich een weg naar de rand van de boot en dreigen we hem te verliezen. No way!!! Beiden drukken we de vis op het dek om hem zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen. Daarna fileer ik hem terwijl Ben de boot tussen de eerste ondieptes manoeuvreert. Ik ben net klaar als we het ondiepe stuk vlak voor de ankerplek naderen. De diepgang is hier tussen de twee en drie meter en het stikt van de grote bollen hersenkoraal. We weten dat de kaart niet overal klopt, dus we moeten op zoek naar het diepste stuk en gebruiken daarbij vooral onze ogen om de ondieptes en grote bollen hersenkoraal te omzeilen. We hebben de dieptemeter niet onder de 2.70 meter gezien. Pffff. Blij dat we daar weer doorheen zijn! Op Crasqui zijn twee ankerplekken langs het hagel witte strand. De Noordelijke ankerplek is populair bij de Venezolaanse motorboten en  de kite school. Wij pakken de zuidelijke ankerplek waar het iets rustiger is.

Een blauwe papegaaivis met vlekken!
Tijdens de middag snorkel trip word ik verrast door een Midnight Parrotfish die tussen een aantal regenboog papegaaivissen zwemt. Wow, wat een mooi beest! Hemelsblauw, met een paar vlekken en een flinke overbijt, net als de stoplicht papegaaivis. We hebben nu al drie soorten papegaaivissen gespot: de Regenboog papegaaivis, Stoplicht papegaaivis (veranderd 3 keer van uiterlijk) en nu dus de Midnight Papegaaivis. Nu nog de grote blauwe papegaaivis en dan is ons lijstje compleet.

Happy Hour met een amuse van verse tonijn
Tegen happy Hour hebben we samen met de Sylfer en Bella Ciao aan boord van de Blabberboot een Sundowner (zelfgemaakte rumpunch volgens ‘Mango aan boord’ boek/recept) en een amuse van rauwe tonijn met avocado. Smullen!

Amuse van verse tonijn en avocado

Amuse van verse tonijn en avocado

Recept Amuse met verse tonijn en avocado

Ingrediënten:

  • Rauwe tonijn, 2 avocado’s, 8 eetlepels mayonaise, wasabi, vers gemalen zwarte peper en 2 eetlepels (wasabi)sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  • Snijd de tonijn en avocado in kleine blokjes. Meng de wasabi met mayonaise en peperm(les op: wasabi is HOT HOT HOT!). Leg eerst de blokjes rauwe tonijn in een glas. Leg daar de avocado boven op. Maak het af met de wasabisaus en de (wasabi) sesamzaadjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *