Op zoek naar de witte uil bij de grotten van Bonaire

De route langs de rotsen bij Bolivia (Arriba, Mei Mei en Abou)

De route langs de rotsen bij Bolivia (Ariba, Mei Mei en Abou)

Tijdens de boodschappen lopen we Alex & Sylvia (jaaaa, die van de popquiz van gisteren) tegen het lijf in de supermarkt Bondigro. Klein wereldje! Als we ze vertellen over ons bezoek aan de grotten en dat we een witte uil hebben gezien is de beslissing snel genomen; we gaan nog een keer op grotten expeditie en op zoek naar de witte uil. Alex is namelijk ‘vogelaar’ en de witte uil staat nog op zijn verlanglijstje. Daarnaast is het een prachtige tocht en vinden wij het he-le-maal niet erg om deze nog een keer te doen.

Pootjes aan de bomen... Voodoo???

Pootjes aan de bomen… Voodoo???

De grottenroute ligt aan de oostkant van het eiland. We beginnen nu aan de zuidkant bij Lagun. We rijden langs de landfill en pakken links de dirtroad naar de grotten. Ik pak de App Trails op de iPhone met de route van de vorige keer er weer bij en we rijden maar een keer (in het begin) verkeerd. Daarna volgen we het zandpad langs de grotten moeiteloos. We blijven dicht bij de grotten, bij twijfel pakken we de weg links die zo dicht mogelijk bij de grotten blijft. Overal stappen we uit, op zoek naar de witte uil en natuurlijk bekijken we de prachtige druipsteengrotten met hier & daar Indian Inscriptions.

Het is Happy Hour bij de heremietkreeften!

Het is Happy Hour bij de heremietkreeften!

Als je een grot inloopt en stil bent, hoor je iets lopen. Het blijken de heremietkreeften te zijn. Happy Hour valt vroeg!

De Brandaris bij ondergaande zon

De Brandaris bij ondergaande zon

Helaas zien we deze keer weinig vogels en al helemaal geen witte uil, maar de tocht is wederom prachtig en vlak voor zonsondergang zitten we weer op de gewonen weg naar Kralendijk. We drinken nog wat tijdens de Happy Hour bij Zazu en als we een pizza willen bestellen bij Pasa Bon Piza blijkt de keuken al dicht… De Lionfish pizza moet nog even wachten en Sylvia & Alex zetten ons weer netjes af bij Karel’s, waar onze dinghy ligt. Machtig mooi dagje!

Op stap met Alex & Sylvia

Op grotten expeditie met Alex & Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *