Op zoek naar een TV met Canal+

Diamond Rock

Diamond Rock

De wekker gaat om half 6 en om 6 uur gaan we anker op. Waarom zo vroeg? We willen graag voetbal zien (Nederland-Chili) en op tijd in Le Marin liggen. De wedstrijd is voor ons lokale tijd om 12 uur.

Het grootste gedeelte van de tocht is tegen de wind in en we motorzeilen langs de bijzondere Diamond Rock (je weet wel die rots waar de Engelsen wel 17 maanden stand hielden tot ze vaten met rum lieten aanspoelen…) naar de baai van Le Marin. Rechts liggen voornamelijk boten aan een mooring. Wij zoeken links een plekje uit niet ver van de kant. Eenmaal voor anker blijken we midden in een verboden te ankeren gebied te liggen. Het wordt gemarkeerd met grote gele boeien. Dit gebied is bedoeld voor de lokale zeilschool. Maar als we zo om ons heen kijken liggen er dan zeker 10 schepen verkeerd. Het gaat de komende dagen hard waaien en we verwachten niet dat er veel gezeild wordt. We blijven lekker liggen.

Eenmaal op de kant moeten we toch even goed zoeken naar een tent die de voetbalwedstrijd uitzend. Bij de Country Bar wordt de TV van thuis gehaald. Maar eenmaal geïnstalleerd blijkt de lokale televisie Nederland- Chili niet uit te zenden. We moeten een kroegje hebben met Canal+. We drinken de koffie op en gaan snel verder. Het valt nog niet mee. De meeste cafeetjes zijn dicht. We slenteren langs het strand en bijna aan het einde vinden we een tentje waar de TV aan staat. We horen & zien voetbal! Gevonden!! We kunnen voetbal kijken. Toch weer gelukt.

Ennnnn…. we zijn weer door!!! Yeah. Het oranje feest en de zoektocht naar TV’s die de wedstrijden uitzenden gaat nog even door in de Caribbean!! Waar kijken we de volgende wedstrijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *