Philadelphia, een feest voor onze zintuigen!

The secret Garden

Met Erin in The Magic Garden in Philly

Philadelphia, de stad in Pennsylvania, aan de Delaware rivier. Ooit hoofdstad van Amerika, tot Washinton DC het stokje overnam. Bekend vanwege Independence Hall, de Liberty Bell en Betsy Ross! Wie? Betsy Ross, een naaister uit Philadelphia, die verantwoordelijk is voor het eerste ontwerp van de Amerikaanse vlag! Maar dit gaan we allemaal niet bezoeken. Dat is SAAI, volgens Erin, ons nichtje. Philadelphia is haar stad en zij neemt ons mee op sleeptouw langs ‘de moderne prikkels’, zoals The Magic Gardens, Love Park, a draft Latte, de Rocky Stairs en een biertje in een pop up biertuin. Onze ogen en smaakpapillen hebben een goede dag!

The Magic Gardens of Isaiah Zagar

The Magic Gardens of Isaiah Zagar

Philadelphia’s Magic Gardens (PMG)

In South Street op loopafstad van haar huis zitten de Magic Gardens, een tuin vol mozaïeken gemaakt door de inmiddels 87 jarige kunstenaar Isaiah Zagar. Onderweg naar The Magic Gardens worden we alvast opgewarmd met de nodige mozaiken, gewoon langs de kant van de weg. Voor iedereen zichtbaar en toegankelijk. Prachtige gekleurde muren. Het huis heeft hij gekocht in 1994 en hij heeft er 14 jaar over gedaan tot wat het nu is. In 2002 heeft hij nog twee huizen naast het bestaande huis gekocht en toen werden the magic gardens een feit. 280 m2 mozaiken. Overal waar je kijkt, hangt wat. Geen plekje is onbedekt. Mensen doneren zelfs hun oude/gebroken aardewerk voor zijn projecten.

Website en Online map: https://www.phillymagicgardens.org/about-us/mosaic-mural-map/

Draft Latte: een ijskoud luchtig kopje koffie!

Nieuw, Draft Latte: een ijskoud luchtig kopje koffie!

Draft latte bij Colombe Coffee Roasters

Tijd voor een kopje koffie. Het is warm vandaag, dus we gaan voor ijskoude koffie. Ze hebben iets nieuws bij de Colombe Coffe Roasters aan het Love Park: Draft Latte. IJskoffie, getapt als een biertje. Als we onze beker oppakken lijkt het net alsof er niets in zit. Het voelt zo licht. De beker zit gelukkig vol met ijskoffie, roomig, luchtig en heerlijk verfrissend.

PhiladelphiaVerhalen verzamelen

Op het plein in het ‘Love Park’ verzamelen ze voor deze eene dag verhalen. Anoniem. Wij voegen er uiteraard ons Blabber verhaal aan toe. En maken een foto onder The Love statue!

The Blabber crew under the love statue

The Blabber crew under the love statue

The Rocky Stairs

Ok. Nu moeten we naar de andere kant van het centrum. Dat is te ver. Dus we pakken weer een Uber. Dat gaat allemaal zo makkelijk heir dat je bijna niet meer gaat wandelen… De Uber brengt ons naar de 72 traptreden van het Philadelphia Museum of Art. Nee, we duiken niet het museum in, daarvoor is het weer te lekker. We komen echt alleen voor DE trap! Ok, en waarom is dit een toerische trekpleister? Nou, deze beroemde trap werd ooit beklommen door Rocky Balboa, de king of box uit de Rocky films. De underdog die geen uitdaging uit de weg gaat… Foute herinneringen… Maar we kunnen het niet laten zelf even de Rocky steps op te rennen. In de rij staan voor een foto met het bronzen beeld van Rocky gaat ons echter iets te ver….

Eating at DiNic's at the Reading Market Terminal

Lunch at DiNic’s at the Reading Market Terminal

Reading Market Terminal

Lunch. Time to refuel en dat gaan we doen in de Reading Market Terminal. Een overdekte markt met verschillende eetstalletjes. Het is zoveel. Alles ruikt heerlijk en ziet er lekker uit. We krijgen last van keuzestress. Wordt het een Backery, de Dutch corner (Amisch People), een BBQ, eenden van de grill of een van de gezonde saladebars? We kiezen uiteindelijk voor een mouth-watering broodje geroosterd varkensvlees bij DiNic’s met Cannelloni’s toe.

Eindstation: The Pop Up GardenPHS Pop up Garden

We sluiten de avond af met nog meer nichtjes van Ben in een tijdelijke Pop Up Biertuin. Een gezellige tuin met lange tafels, verschillende zitjes, hoekjes ennnnn verschillende soorten bier. Een topdag met mooie ontmoetingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *