Pizza Pi, een foodtruck op het water in Christmas Cove, USVI’s

Pizza pi USVI

Pizza Pi, een drijvende ‘foodtruck’, wat een geweldig concept!

Kennen jullie de film ‘The Chef‘? Toen ik deze film zag, liep het water mij spontaan in de mond. Het is een heerlijke feelgood movie over een vader, die zijn baan als chef kok bij een sterrenrestaurant op geeft, een oude foodtruck koopt, opknapt en samen met zijn vriend en zoon dwars door Amerika tuft terwijl hij het lekkerste Mexicaanse (Carne Asada) en Cubaanse (El Cubano) broodjes voorschoteld. Via Twitter laten ze op succesvolle wijze weten waar de foodtruck neerstrijkt en de film is doorspekt met heupwiegende salsa muziek waarbij wij nauwelijks stil kunnen blijven zitten… Kortom een prima film voor een avondje bankhangen. Zelfs op een boot in de Carieb.

Pizza pi usvi foodboat

Het terras is open!

Pizza Pi, de drijvende foodtruck

Maar daar gaat deze blog niet over. Deze post gaat Pizza Pi, een drijvende variant op de foodtruck, die wij hebben gespot bij het eilandje Christmas Cove, onder St. Thomas. Een concept om jaloers op te zijn. Vind een wrak, sleep ‘m naar een haven, knap hem op, bouw er een keuken met pizza oven in, vaar de boot vervolgens naar een baai waar veel passanten komen met weinig concurrentie van andere eetgelegenheden en verkoop pizza’s vanuit de achterkant! Dit is in het kort Pizza Pi. Het idee, de naam, de locatie, de mensen, overal is over nagedacht en het is geweldig uitgevoerd. Pizza Pi is bedacht door Sasha en Tara Bouis, een jong stel dat het foodtruck concept naar het water gebracht heeft.

Pizza Pi USVI

Onze pizza rolt uit de oven

Onze eigen pizza

En wij willen die pizza wel eens proeven. Als we in de baai ankeren zit de gele ‘open’ vlag in top en lanceren wij de dinghy. Naast de pizza boot liggen drie motorboten. ‘Het terras’ is geopend. Wij leggen de dinghy bij het luik aan de achterkant van de zeilboot. Er zit zelfs een kikker in het raam om onze bijboot aan vast te knopen. Nieuwsgierig kijken we naar binnen. Een vrouw rolt deeg. Een man schuift net een pizza de oven in. We krijgen een kaart in onze handen geduwd. We kunnen kiezen uit aardig wat verschillende pizza’s, ze hebben er zelfs eentje met versgevangen lobster. Voor 20 dollar hebben we al een pizza. Een half uur later kunnen we hem op halen. Tot die tijd kunnen we hier┬áblijven liggen en een biertje drinken of terug gaan naar de boot en dan roepen ze ons op via de VHF als de pizza klaar is.

Pizza pi usvi

Smullen!

We kiezen voor de laatste optie en varen een half uurtje later terug om onze pizza op te halen. Bizar. Je pizza bestelling ophalen met de dinghy. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Maar het loont! Hij smaakt voortreffelijk en het is een unieke ervaring!

Wil je meer lezen over de achtergrond van Pizza Pi? Kijk op hun website: https://www.pizza-pi.com

Of lees meer over het fantastische verhaal achter Pizza Pi via deze link: https://www.bloomberg.com/news/features/2015-09-03/this-couple-dropped-everything-to-open-a-pizza-boat-in-the-caribbean

Buon appetito!