Play Mas in Trinidad!

Let's Play Mas!!!

Let’s Play Mas!!!

Om 5 uur ging de wekker en om 6 uur stonden we klaar in carnavals tenue (oranje shirt & hoed!) voor de Maxi Taxi van Jesse, Members Only. Door alle waarschuwingen hadden we niet veel geld op zak (alleen voor eten en drinken), maar ik had deze keer wel mijn camera meegenomen. Helaas kwam ik er in de stad achter dat mijn geheugenkaart nog in de laptop zat!!! Kun je je voorstellen hoe ik me even voelde toen ik er achter kwam… grrrrr… Gelukkig mocht ik af en toe het geheugenkaartje van Elsa van de Sark lenen om wat foto’s te schieten, anders had ik helemaal geen beeldmateriaal van deze unieke once in a lifetime dag gehad.

The yachties voor members only

The yachties voor members only

De Maxi Taxi zette ons af naast de route bij een park en tribune. Hier kon je voor 80 TTS(naast de jury) zitten, maar wij wilden lekker op straat staan, meedansen en foto’s maken. Samen met de Waltzing Mathilda, Sailaway en Sark hadden we een mooi plekje in de schaduw gevonden voor het Sportsman café “members only”.

Later zijn we samen met de Sark wat meer richting centrum gelopen om wat te eten. En we zijn blijven plakken bij een groep Cubanen, die hier in het ziekenhuis werken voor twee jaar.

We willen ook naar Cuba!!

We willen ook naar Cuba!!

Zij mogen sinds januari Cuba uit voor werk, maar dan moeten ze als tegenprestatie wel de helft van hun salaris afstaan aan de regering in Cuba! Het was een gezellige club bij elkaar. Gelukkig was er nog genoeg geld over voor een flesje Carieb of Stag (lokaal bier). Deze waren overigens goed betaalbaar met 10 TTS (dat is ongeveer een euro). Er wordt uiteraard ook veel rum gedronken, we zagen dan ook hele dozen Black Label op straat liggen, the one & only in Trinidad. De Cubanen hadden uiteraard hun eigen rum mee en die hebben we ook geproefd! Heerlijk, we willen naar Cuba!!! Kan Ben eindelijk zijn Cubaanse sigaar roken!

Organisatie rond een optochtkar

Security

Security

Een groep die meedoet aan de optocht bestaat uit een enorme hoeveelheid mensen en het is een hele  organisatie rond zo’n groep. Op de t-shirtjes heb ik functies als security, bouncer (om het publiek uit de groep te verwijderen?) en verkeersregeleaar gespot.

Kar met allemaal POTTIES!!!

Kar met allemaal POTTIES!!!

Daarnaast hebben ze een aantal karren; eentje voor de wc (dan komt er een kar met allemaal potties voorbij), eentje voor de pub en een eigen kar met muziek en DJ.

This party can not done done done

Favoriete nummers tijdens de optocht zijn “25-8”,“We ‘re ready for the road” en “Just call my name, Destra”. Soms voelde je de bas door heel je lichaam dreunen. Heerlijke Soca muziek! We moeten ze nog even downloaden voor we weer verder gaan…

Iemand nog iets te drinken?

Iemand nog iets te drinken?

Traditionele carnaval karakters

Ze werken wel met thema’s, maar het is niet zoals bij ons een satirische uitbeelding van iets wat het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. En ze houden van traditionele carnavals karakters zoals de Bookman, Batman, Baby Doll, Dame Lorraine, Fancy Indians, Duivels, Steltenlopers en de sailors, een overblijfsel uit 1880 toen de franse, Engelse en Amerikaanse marine schepen naar Trinidad kwamen. We hebben er een paar gespot.

 

Onze Cubaanse vriend "Wining on a stranger"

Onze Cubaanse vriend “Wining on a stranger”

She was wining withh a stranger

Ondertussen werd er door de mannen en vrouwen van de stoet flink op los ge-wined met het publiek!!! Wij zouden het tegen elkaar aan ‘schuren of rijden’ noemen. De vrouw staat met haar billen tegen het kruis van de man en draaien maar! Om rode oortjes van te krijgen. Winen kennen ze in Cuba ook en onze ‘Cubaanse vrienden’ stonden dan ook zeer gewillig aan het touw klaar om ze op te vangen. Hierdoor moesten Ben en ik er ook aan geloven… lachen!

"Ken je hem?", vroeg ik. Nee!!!

“Ken je hem?”, vroeg ik. Nee!!!

End of party

Om 17.00 uur werden we weer netjes door de Maxi Taxi opgehaald en bij de deur afgezet. En daarmee kwam een einde aan een super dag. We hadden nog wel langer willen blijven! Het was echt een geweldige dag. Ongelofelijk relaxed, helemaal niet druk op straat en we hebben totaal geen ongeregeldheden meegemaakt. Iedereen is super vriendelijk, nieuwsgierig en behulpzaam. We hebben geen moment het gevoel gehad dat het onveilig was. We zagen anderen met meerdere camera’s om hun nek lopen en zelfs foto’s maken met de iPad. Hoezo onveilig?

The DJ is in tha house

The DJ is in tha house!

Over bezorgdheid

Elke ochtend werden we via het marifoon netje door met name oudere en Amerikaanse cruisers voor van alles tijdens de carnaval gewaarschuwd. “Je mag niet in een rok of jurk naar de stad, want dat zou onveilig zijn. Alleen cash voor eten en drinken meenemen, verder niet te veel en zeker geen credit card of pinkaart. Neem vooral ook geen fototoestel mee, want ze slaan het apparaat uit je handen als je een foto van iemand uit de stoet wilt maken”. Ga niet op een dak staan, want de gebouwen staan op instorten etc. etc. Verder hele discussies wat de beste plek is om foto’s te maken ….

Omdat we hier net zijn en geen idee hebben wat ons te wachten staat, nemen we dit advies voor lief. Maar geloof me, het was totaal niet onveilig, er heerste een relaxte sfeer en iedereen poseerde om een foto te laten maken. Ze waren zelfs trots als je een foto wilde maken! Koninginnedag in Amsterdam is drukker! Ik denk dat deze cruisers daar helemaal niet heen moeten gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *