Snorkelen naar het onderwaterpark bij Moliere Bay

Moliere Bay onderwaterpark

Moliere Bay onderwaterpark

En we hoppen weer een stukje langs de kust van Grenada. Deze keer naar Moliere Bay, waar we naar Moliere Park, een beeldenpark onder water, kunnen snorkelen. Dan kunnen we tenminste echt wat zien! Je mag hier niet ankeren, dus we leggen de boten vast aan de enige twee moorings die er liggen. Dit kost ons 10 US dollars. Die US dollars moeten we nog even aan wennen. Wij dachten natuurlijk de lokale munt, EC, maar ze hebben hier de (slechte) gewoonte om je de prijzen in US dollar te geven. En dat is beduidend meer dan de lokale munteenheid.

De eerste resultaten van de onderwatercamera!

De eerste resultaten van de onderwatercamera!

Vanaf de dinghy kunnen we zo naar de beelden onder water snorkelen en kan ik eindelijk mijn onderwater camera eens goed uit proberen. Wow! De beelden zijn afgietsels van mensen. De maker van deze beelden is Jason deCaires Taylor. Met dit soort beeldenparken onder water hoopt hij de mensen weg te trekken bij het koraal. Daarnaast verspreid het koraal zich langzaam over de beelden en gaan ze over in de natuur. Een mooi gegeven en we kunnen ook nog wat moois bekijken onder water! Kijk ook eens op de site van Jason deCaires Taylor, daar staan geweldig mooie foto’s op vannog veel meer beelden die hij heeft gemaakt.

Ben voor de Vicisstudes Moliere Bay Grenada

Ben voor de Vicisstudes Moliere Bay Grenada

Naast deze prachtige beelden kunnen we ook veel tropische vissen van ons kaartje ‘to see’ wegstrepen en er lag ergens goed verscholen ook nog een kreeft. We hebben hem lekker laten liggen!

Na dit geweldige uitstapje zijn we toch maar met de boot naar St. Georges gevaren om daar voor anker te gaan.  We hebben wel drie keer geankerd voordat we tevreden waren. De eerste twee keer trokken we zo het anker los en dat kunnen we niet hebben als we morgen de hele dag en route zijn! Het anker ligt op 5 meter diepte en ligt er nu prima bij!

Moliere Bay detail opname

Moliere Bay detail opname

Moliere Bay

Moliere Bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *