Snorkelen rond Pigeon Island

Op Tweede Pinksterdag dachten wij even boodschappen te gaan doen bij de Leader Price. Nou mooi niet. Alle winkels zijn dicht, ook hier, vanwege Pinksteren. Dat waren we even vergeten. We kopen wel wat groente en fruit bij een lokaal tentje en gaan retour boot. De voorraden vullen we morgen wel aan.

In de baai liggen we voor twee (zwarte) strandjes, die druk bezocht worden. Op het strand Plage Malendure staan diverse souvenirs winkeltjes, eettentjes en duikscholen en worden kano’s verhuurd om mee naar Pigeon Island te peddelen en daar te snorkelen. Het is een drukte van jewelste. Duikbootjes varen af en aan. Wij eten een Bokit (typisch broodje van Guadeloupe) en pakken onze dinghy naar Pigeon Island. We willen met eigen ogen zien wat Jacques Cousteau ooit zag…

Black Durgon of Triggerfish

Black Durgon of Triggerfish

Fish of the day:  Black Durgon of Triggerfish
We knopen onze dinghy aan een gele boei, de witte zijn voor de commerciële boten. En plonsen met snorkelspullen te water. Het water is helder en bij het eiland vrij ondiep. Jammer genoeg is het koraal behoorlijk aangetast. Maar er zwemmen wel ontzettend veel verschillende soorten vissen… Ik heb nog niet eerder zoveel Black Durgons (zwarte trekkervis) bij elkaar gezien. Het is een zwarte vis met een lichtblauwe streep en hij zwemt nieuwsgierig min of meer overdwars onder ons door. Ze zijn niet echt camera schuw, maar we hebben moeite om ze te fotograferen. Ze zijn snel en te bewegelijk voor de camera.

We zwemmen om het eilandje heen op zoek naar het het borstbeeld van Jacques Cousteau en krijgen zelfs een flink stukje stroom tegen. Daarna belanden we weer tussen de scholen vissen en een wolk van kleine glibberige kwallen! Ze bijten niet, maar het voelt wel smerig. Jacques hebben we niet gevonden en we zien ook niet precies waarom hij dit zo’n mooi gebied vindt. Wellicht is het mooier als je gaat duiken. Of het is al behoorlijk aangetast sinds zijn dood in 1997. We dinghy’en terug richting boot en ik snorkel nog wat verder langs de rotsen aan de kant. Daar zijn minder vissen maar het koraal is mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *