The end of the Los Roques Blue Cruise

De Acapella vangt ons op bij de mooring

De Acapella vangt ons op bij de mooring

De laatste etappe naar Bonaire is 45 mijl. We staan vroeg op, maar de Sylfer is ons voor en trekt als eerste het anker uit de grond. Wij volgen een half uurtje later en lopen meer dan 6 knopen op het grootzeil en de genua. De Bella Ciao gaat iets later weg en stoomt ons met een dikke 10 knopen al gauw voor bij. Uiteraard hangt onze vislijn weer uit. Het is een geweldige zeiltocht naar Bonaire

Om 12 uur zien we de contouren van Bonaire. Al gauw volgen de Willemstoren, de kite surfers, slavenhuisjes en de witte bergen (zout). Ben ziet nog de vin van een Merlijn boven het water, maar de vissen willen niet bijten… Vlak voor de mooringplek halen we de lijn teleurgesteld binnen. No fish today.

Als we aan komen op mooringplaats van Bonaire worden we door de Acapella opgeroepen op de VHF. We hebben qua ligplaats twee keuzes; naast een generator die de hele dag staat te loeien of op de binnenste rij waar we wifi hebben. De keuze is gauw gemaakt. We gaan aan de binnenkant liggen voor de Sylfer en de Acapella. De laatste boot vangt onze lijnen op bij de mooring en helpt aanleggen. Daarna worden we uitgenodigd voor Happy Hour aan boord van de Acapella. Gezellig, we gaan gewoon door! Super ontvangst!

Afsluitend Happy Hour bij de Acapella

Afsluitend Happy Hour bij de Acapella

Morgen gaan we met de boot naar de marina om water te tanken…. We hebben nog maar 15 liter water over!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *