The Indian River in Portsmouth, Dominica

The Indian River in Portsmouth

The Indian River in Portsmouth

Vanmorgen ben ik de dag begonnen met het schoonkrabben van de onderkant van Blabber. Een beetje beweging kan geen kwaad. Alleen naar onderen toe werd de uitdaging voor de longen steeds groter. Maar het resultaat mag er zijn, alle algen en pokken zijn er aan stuurboordzijde af, zelfs op de kiel! Ondertussen kwam er een Nederlands schip binnenvaren dat we nog niet kennen. De JoHo. Achteraf blijkt dat ze al sinds 2001 zeilen. Wow, impressive.

‘s Middags varen we met de dinghy naar de dinghy dock van Big Papa en hebben hem daar vastgelegd. Via Big papa loop je dan naar de hoofdstraat. Portsmouth is een bijzonder plaatsje. Arm en rijk door elkaar. Van houten hutjes met plaatijzer tot nieuwe betonnen woningen, heel divers, allemaal even netjes. De mensen zijn bijzonder vriendelijk. Ze zeggen je gedag. Zijn benieuwd waar je vandaan komt en willen weten of je het leuk vind op Dominica. Ze zijn trots op hun land en blij met de buitenlanders die de moeite nemen om het te bezoeken.

We pakken ook een paar achteraf straatjes en worden opeens door iemand aangesproken. “He chief do you remember me?” Denk… denk… het bleek de man van de security bij het douane kantoor. Hij herkende ons direct en wees ons de weg te voet naar de Indian River en het Bush Café. Toen wij het bruggetje overliepen kwamen we twee dames tegen die er net vandaan kwamen. Het was rustig en ze hadden het Bush café net dicht gegooid. Maar we kregen nog wel een paar tips voor de route er naar toe. Eentje was er staat een mango boom met rijpe vruchten (!!!) en de ander was neem een stok mee als je loopt. Omdat we de tweede tip niet meteen uitvoerde, kwam ze even later met een stok achter ons aan. Geweldig.

De tocht dwars door de mangrovebossen en de swamp naar de Indian River was sprookjesachtig. En eenmaal bij de rivier helemaal. Wow. Ik heb er een filmpje van gemaakt. Ik heb alleen verzuimd de rivier zelf op de film te zetten, omdat ik toen werd lek geprikt door de musquitos en zo snel mogelijk weer weg wilde. Maar gelukkig hebben we nog wel een foto.

De Indian River is een must als je in Portsmouth bent. Je kunt er met een boatboy of rastaman per bootje heen of te voet zoals wij gedaan hebben. En een leuk weetje is dat ze o.a. de Indian River ook hebben gebruikt voor enkele scenes uit de tweede film “Dead Man’s chest” van Pirates of the Caribean.

In Dominica heb je ook op straat waterkranen met vers drinkwater uit de bron, voor de mensen die geen waterleiding kunnen betalen. Het is prima drinkwater en wij hebben er onze dorst gelest na een bezoek aan de Indian River. Uiteindelijk hebben we nog een biertje gedronken bij het Blue Bay restaurant, waar we de internet code kregen. Helaas bleek deze even later aan boord niet meer te werken. Dit is het eerste eiland waar ze de code van het internet elke dag veranderen of alleen ongezien in willen voeren. Hierdoor kunnen we helaas geen internet aan oord ontvangen.

2 reacties op “The Indian River in Portsmouth, Dominica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *