Tip van Blabber: Pika, een heerlijke hete saus uit Curacao

Houd je van pittig en een lekkere saus bij je eten? Dan moet je Pika eens proberen. De lokale saus van Curaçao, die bij te veel je mond uitbrand door de vele Scotch Bonnet pepertjes die er in zitten.

Ingrediënten

  • 1 grote rode ui, fijn gesneden (ongeveer 1 1/2 cup)
  • 1 Scotch Bonnet peper, met zaadjes en dun gesneden (voor een pittigere saus, laat je de zaadjes er in zitten)
  • 1 1/2 cup Gedestilleerde witte azijn
  • 4 theelepeltjes zout

Bereidingswijze:
Doe de ui, de peper, azijn en het zout in een grote bak met een zeer goed afsluitbare dop en dan schudden maar! Schud tot het zout is opgelost. Deze saus moet minimaal 24 uur ‘rijpen’. Het liefste zelfs 2 tot 3 dagen. Pika is enkele maanden houdbaar op kamertemperatuur (dit komt natuurlijk door de azijn).

N-joy, maar houd er rekening mee dat dit echt HEET is!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *