Toeristje spelen in Lanzarote

Jameos del Agua, het beeld is gemaakt door Cesar Manrique

Jameos del Agua, het beeld is gemaakt door Cesar Manrique

De Gaia en Nostress gaan verder richting Tenerife. Wij blijven liggen. Er zit een Volvo Penta dealer in Puerto Calero en we besluiten eerst het probleem van het kastje op te lossen voor we weer verder gaan. We zwaaien de Nostress en Gaia uit en huren een kleinere auto voor een paar dagen. In Puerto Calero kan de Volvo Penta dealer een nieuw kastje voor ons bestellen en ze komen het er ook meteen inzetten. Binnen drie dagen is het binnen en zit het er weer in! Het onderdeel is de afgelopen tijd al meerdere malen gemodificeerd en we hebben nu een veel betere versie, met zekering en de motor piept als we deze vergeten uit te zetten. Probleem opgelost en we zijn nu beter af.

Een tochtje langs de musea van Lanzarote
Ondertussen genieten we van het eiland. Lanzarote is een keurig geordend eiland, met nieuwe geasfalteerde wegen en enorme rotondes en zwart lava gravel. De wegen grenzen direct aan versteende lavastromen. Prachtig om te zien. De eerste dag bij het museum Jameos del Aqua blijken alle musea vanwege een staking in Spanje (dus ook Lanzarote) gesloten te zijn. Spanje heeft bezuinigingen afgekondigd, ook in de sector cultuur en daar zijn ze het uiteraard niet mee eens, want dat betekent minder geld voor de musea. Niet slim om dan meteen het museum te sluiten en de inkomsten van een dag toeristen weg te gooien, maar dat zal werknemers niet veel interesseren.

Mirador el Rio, met uitkijk op onze vorige ankerplek

Mirador el Rio, met uitkijk op onze vorige ankerplek

We moeten het dus doen met het uitzicht op de parken Jameos del Aqua, Cueva de los Verdes en het uitkijkpunt Mirador del Rio. Bij de laatste klimmen de meeste toeristen om het hek en kijken vanaf de berg prachtig uit op het eiland. We zijn later toch nog een keer terug gereden naar het theater Jameos del Agua en het was de moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *