Tour de Basse Terre met de huurauto

Om 9 uur worden we door Paul en Monique van de Full Circle opgehaald en gaan we naar onze huurauto. Hij staat er nog, ondanks dat de achterdeuren niet op slot kunnen. We kiezen voor de zuidelijke route onderlangs, zodat we ook de watervallen bij de vulkaan kunnen zien.

De wegen zijn echt geweldig! En wat is het eiland mooi groen. Overal zie je prachtige bloemen. De flamboyanten (Flametrees) staan in bloei. Het stikt op het eiland van de mangobomen, elke tweede boom is wel een mangoboom. En ze hangen over van de rijpe vruchten. Het is mango season! We hoeven deze keer niet aan de slag met stokken om ze naar beneden te krijgen. Ze vallen zo van de boom, klaar om door ons opgeraapt te worden. Als we aan het begin van de route een zijweggetje inslaan, belanden we onder een enorme mango boom en we stoppen onze kofferbak vol met rijpe mango’s! En we kunnen het niet laten om er meteen een paar te eten. Lekker ontbijtje!! Ben stelde al voor de volgende keer een autootje met open dak te huren. Dan parkeren we deze onder een mangoboom en vallen de mango’s zo in onze schoot!

We rijden verder langs de kust naar het zuiden richting de Traversee. Dit is een weg die het eiland dwars doormidden snijdt naar de andere kant, langs tropisch regenwoud, meren, rivieren, bergen (la Mamelles) en bananenplantages. Een geweldige route. Aan het einde van de route belanden we bij een rumfabriek en kopen er een flesje rum agricole van 50%.

Volgende stop is de waterval. Deze zit aan de zuidkant van de vulkaan. we rijden via kleine weggetjes door de bergen naar de Chutes du Carbet. Halverwege blijkt onze dieselmeter al een tijdje plat te staan en we rijden nog steeds de bergen op! Gaan we dat wel redden? We komen geen bezinepomp meer tegen en bij navraag blijkt dat we terug moeten naar de kust… mmmm. Dan eerst maar even naar de waterval, verder omhoog. Bij de Chutes du Carbet lopen we via een prachtig onderhouden pad, dwars door de bossen, naar de 1e verdieping en het zicht op de waterval is redelijk.

Op de terugweg rijden we langs een grote kustplaats om te tanken. Het wordt best spannend. Maar we halen het net! Ondertussen doen we ook nog wat boodschappen. Langs de kant van de weg kopen we verse ananas en tomaten. De beste man doet alles met een rekenmachine (uitrekenen hoeveel het kost maar ook wat hij terug moet geven). Je kunt beter gepast geven, want zelfs met de rekenmachine gaat het nog fout! En daarna gaan we langs de Leaderprice. De Aldi van de Carieb. Daar kunnen we weer wat voorraden aanvullen en yoghurt kopen! Heerlijk zuivel!! Dat hebben we gemist.

Het was een ambitieus rondje met af & toe een race tegen de klok en diesel, maar zeker de moeite. Wat een mooi eiland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *