Tweede Paasdag Bequia

Al vroeg worden we gewekt door keiharde muziek van de discoboot uit St. Vincent, the mainland zoals ze Vincentenaren het trots noemen. Met Pasen loopt heel St. Vincent leeg om Pasen te vieren op Bequia. Van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht.

Het begint met een een chill feest op Lower Bay bij Jack’s Bar. Een soort private Party waar je wel een kaartje voor nodig hebt. De muziek kunnen we op onze boot horen en we gaan er uiteraard even met de dinghy heen. De muziek is hard, soca, en er wordt stevig gedanst op z’n Caribisch. Wij krijgen er rode oortjes van. Om af te koelen nemen sommige een duik.

In de middag verplaatst het feest zich naar het centrum van Bequia. Een diskjocky zweept de mensen op, er worden allerlei spelletjes & wedstrijden gespeeld, overal staan eet- en dranktentjes. Het is een gezellige drukte.

Alleen die DJ’s in de Carieb moeten we een beetje aan wennen… Ze hebben een zeer korte spanningsboog…. een nummer duurt hoogstens 1 miunuut, met een beetje geluk hoor je nog net het eerste couplet en dan wordt het volgende nummer alweer ingezet. Daarnaast klinken er regelmatig allerlei kreten van de DJ en kermistoeters (we kunnen het niet anders noemen) door de muziek heen… Ze spelen overigens alleen maar Caribische muziek, veel soca, met een enorme snelle en harde beat… Een nummertje van Gotye zul je hier niet horen… veels te langzaam. Daarop kun je niet schudden met de billen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *