Under de mangotree

We blijven ondanks de valwinden liggen in de Rendez Vous Bay en gaan met de dinghy inklaren. We leggen de dinghy aan de enige steiger achter de politie boot en lopen naar het gebouw waar de Douane en Port Authority mooi bij elkaar zitten. Daar krijgen we een permit voor 72 uur en betalen we 35 EC (dat is iets meer dan 10 euro). We mogen alleen in de Rendez Vous Bay en Little Bay voor de haven liggen, andere plekken rond het eiland zijn verboden i.v.m. de nog steeds actieve vulkaan.

Daarna halen we nog een stempel in ons paspoort bij Immigration/politie die iets verderop in een container links zitten en we vullen nog een papiertje in bij de Security en dan mogen we het terrein af en het land op.  We worden meteen gestalked door taxichauffeurs voor rondrit over het eiland… “Not today, maybe tomorrow!”.

Het is heerlijk om weer even de benen te strekken en we lopen naar een supermarkt iets verder op in Car’s Bay. Voor een witte kool en 6 uien betalen we het ‘luttele’ bedrag van 10 euro. De rest van de boodschappen stellen we nog maar even uit….

We sluiten de dag af onder de mango boom bij het Psychedelic Cafe. Daar krijgen we een Caribje van Eric, een lokale bekendheid, we eten varken van de BBQ (he, deze keer geen kip!!) en we krijgen tenslotte een zak mango’s mee van het huis. Wat een leuk eiland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *