Update Navionics zeekaarten

We start where the road ends!

We start where the road ends!

Op onze Raymarine E80 plotter gebruiken we zeekaarten van Navionics. Toen we deze digitale kaarten kochten kregen we er meteen een jaar gratis updaten bij. Dus na 8 maanden is het wel eens tijd voor een update. Deze kunnen we alleen draaien als we een goede stabiele internetverbinding, tijd en geduld hebben.

Goed internet hebben we wel gehad onderweg, maar het blijven gratis wi-fi verbindingen, die soms traag zijn en/of er uit kunnen klappen. En dat willen we niet als we de navigatie kaarten aan het updaten zijn. Dus een vaste verbinding is wel prettig en laten mijn ouders dat nou net hebben. Een mooi moment om alles te updaten.

Ingrediënten:

  • Cardreader
  • De kaarten van Navionics
  • Laptop en verbinding met het internet
  • Een programmaatje van Navionics om de laatste data te bemachtigen (Navionics webstore)

En daarna is het simpel. Je klikt het webstore programma aan, stopt de kaart in de cardreader en het programma doet de rest en gaat vanzelf de kaart updaten. Dat updaten duurt ongeveer een uur per kaart… En we kregen het even heel benauwd toen ie er na 75% mee stopte…. Gelukkig kregen we ook de melding dat de oude kaart nog intact was. We moesten alleen opnieuw beginnen. En het resultaat mag er zijn. Onze Navionics kaarten van de Caribbean, Zuid Amerika en zelfs van Europa (en de Azoren) zijn weer helemaal up to date! Mooi systeem!

PS Mooie slogan trouwens… “We start where the road ends” of je moet het over een waterweg hebben natuurlijk!