Van kastje naar de muur

Twee weken geleden heb ik mijn Marcom-B examen theorie en praktijk gehaald. Dit geeft je het recht om o.a. een (zee)marifoon te bedienen en (zend) apparatuur zoals bv. een epirb (activeert in geval van nood en zend je positie en een alert uit) aan boord te halen etc. Voor het programmeren van deze apparatuur heb je een roepnaam, ATIS en MMSI nummer nodig. Deze krijg je van Agentschap Telecom, nadat zij van VBO vaarbewijsopleiding de examenuitslagen hebben ontvangen. Helaas kent Agentschap Telecom een wachttijd van 6 tot 8 weken!

Ik heb vandaag alle partijen nagebeld. De examenuitslagen zijn door VBO meteen na de examens verstuurd, ze liggen dus bij Agentschap Telecom, maar zij kunnen nog niet zeggen of ze het hebben ontvangen en geven aan dat dit 6 tot 8 weken kan duren… Rest ons geduld te hebben tot die eene mevrouw bij Agentschap Telecom de gegevens handmatig heeft verwerkt en een bewijs van goed gedrag retour VBO stuurt. Zo vlak voor de zomer, duurt dit vaak langer…. tot die tijd… heb je geen roepnaam, ATIS en MMSI en kun je ook je nieuwe apparatuur niet laten programmeren…

Ik krijg van VBO wel een voorlopig certificaat van behalen Marcom-B. Ik weet niet of het helpt, maar ik kan in ieder geval iets overleggen mocht de waterpolitie ons aanhouden.

1 reactie op “Van kastje naar de muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *