Verjaardag voor anker in Cascais

Over de Taag richting Cascais

Ik kreeg vandaag voor het eerst ontbijt op bed! Dat is nog eens lekker wakker worden. Ben is daarna op de trein gestapt naar Belem om onze lifelines te halen en ik ben aan de slag gegaan met het updaten van de website. Door een slechte internet verbinding en omdat Lissabon ons ook opslokte hebben we de laatste tijd niet veel geschreven. Gelukkig heb ik nu een mooi adresje gevonden, waar ik onder het genot  van een heerlijke café piccolo de website kan updaten. Daarnaast heb ik ook de nodige gribfiles (weerkaarten) binnengehaald.

Ben kwam terug met de lifelines en … Pasteis de Belem als verrassing! Ben ik toch nog een beetje jarig. Het weer ziet er goed uit. Vandaag westen wind draaiend naar het noorden en morgen Noord / Noord oost. Prima wind om te zeilen naar het zuiden. Dus we houden ons aan het plan van gisteren en varen vandaag de Taag af naar Cascais. Via Skype nog wel even contact gehad met Maarten en Thea. Ze moeten uiteraard nog even acclimatiseren, de wind- en vaarroute bestuderen en de nodige boodschappen doen. Dus vandaag zullen we ze nog niet zien.

Hendrik de Zeevaarder vanaf de Taag

De tocht naar Cascais was tegen de wind in en de motor moest weer aan. Samen met twee andere (Duitse) zeilboten gingen we richting Cascais. De voetgangers brug was weer dicht, dit gaf ons mooi de tijd om alle fenders op te bergen. In Cascais lagen heel wat meer schepen dan gisteren voor anker. Wij hebben een plaatsje achteraan gezocht en de ankerwacht op Open CPN stand bye gezet.

Vanmorgen heb ik de nodige felicitaties via internet ontvangen, nu liggen we internetloos al dobberend achter ons anker, genietend van de rust en het uitzicht. Afgesloten van de buitenwereld… een bijzondere manier om mijn verjaardag te vieren. In de avond draaide de wind naar het noorden en liggen we iets meer onder de kust met de kont naar zee. Morgen vroeg gaat het anker op en varen richting het zuiden. De wind bepaald hoe ver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *