Verlaten Decca station op Pipe Cay, Exuma’s

Exumas bahamas“Antares, Antares, hier de Blabber…” We staan op het punt om verder af te zakken naar Big Major Spot, onze kerstlocatie, maar hebben in Active Captain gelezen over een verlaten Decca Station. Intrigerend. We willen graag een tussenstop maken op Pipe Cay. Het is een tocht van nog geen acht mijl en we hebben nog even voor het volgende koufront komt. We gaan er voor.

Volgens de opmerkingen in Active Captain kunnen we zelfs de boot aan een verlaten betonnen kade leggen. Deze werd vroeger gebruikt door marine bevoorradingsschepen. Ruimte genoeg en ook goed beschut tegen de meeste winden (alleen niet tegen west wind). We naderen de stalen dolphins, maar besluiten op het laatste moment toch voor anker te gaan. Het is krap, maar op zich diep genoeg. We voeken ons prettiger op het open water.

Een baken uit de vorige eeuw

Als we naar de kant dinghy’en spotten we grote roggen op ondiep water. We leggen de dinghy op het strand bij het eerste gebouw. Het Decca station ligt er verlaten bij. Het tweede gebouw ligt wat verder naar achteren en als we het pad naar dit gebouw volgen, komen we uit op een spierwit strand waar we kilometers in het water kunnen lopen terwijl het water niet hoger komt dan onze knieĆ«n. We kijken uit op een resort en de eilandjes … Het water is gin clear, zoals de Amerikanen dat zeggen.

Ankerlocatie: 24.14.134 N / 076.31.279 W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *