Vijftig jaar celebratING!

Iemand nog een beetje mosterd er bij?

Iemand nog een beetje mosterd er bij?

Hebt gij Sarah gezien”

Yep, daar is tie dan, de BIG 50… Ik moet er aan geloven.

Grijze haren, overgang, opvliegers, rimpels, leesbril, botontkalking, kunstgebit en crèmetjes om de boel te liften want alles gaat zakken, behalve mijn tandvlees…Allemaal dingen die geassocieerd worden met vijftig! Daar word je toch niet vrolijk van. Hebben jullie wel eens goed naar de afbeelding van Sarah gekeken? Een oude wijze vrouw met bril en grijze knot! Ok wijs is fijn, maar die grijze knot! Zo zag mijn oma er op haar tachtigste nog niet uit, laat staan mijn moeder nu! En ik kom ook totaal niet in de buurt van dit beeld… Nee ik ben niet bevooroordeeld haha…. Het wordt tijd dat ze dat beeld eens gaan bijstellen. Of kun je er alleen maar wijs uit zien met een bril en grijs haar?

Volgens marketeers behoor ik nu in het 50plus hokje en kom ik in aanmerking voor de vijftigplusbeurs, met rollators, trapliften en incontinentiemiddelen. Enige jaren geleden heb ik onderzoek gedaan naar vrouwen van 50 en iets meer. En wat bleek, de meeste stonden niet verder weg van het beeld dat hier boven geschetst wordt. In plaats van achter de geraniums zitten, stonden de meeste midden in het leven, werkten, hadden een druk sociaal leven en reisden wat af. Niks geen grijze knotten, wandelstokken of schommelstoel! Zeg nou zelf wat is tenslotte vijftig? Dan ben je pas op de helft, toch?

Ok. Ik ben vanaf vandaag 50, so what, mooie leeftijd! Maar ik kan wel een opkikkertje gebruiken. Help me die vervelende Sarah met haar pot mosterd vergeten en stuur me wat positieve digitale vibes in de vorm van een leuke tip op het gebied van lezen/luisteren/bloggen/kijken/proeven/doen/reizen/ontdekken etc. Ga ik na vandaag lekker met jullie tips een bucketlist samenstellen voor het komende jaar! Kan ik nog 365 dagen nagenieten van het magische getal 50!

Ceeeee-le-brate good times… Come on!

 

7 reacties op “Vijftig jaar celebratING!

  1. Ing, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Alvast veel plezier gewenst dit jaar. Een tip….tja doe mij je lijstje maar kan ik over 10 jaar kijken wat ik er mee kan 🙂

  2. Ingrid heeeel hartelijk gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal. Welkom in de club zal ik maar zeggen, ik heb inmiddels al bijna 8 jaar ervaring en….het valt reuze mee: ik begon het spannendste deel van mijn leven met 52, dus…. Have fun, geniet en een hele fijne dag!

  3. Joehoe vijftiger, van harte gefeliciteerd!! Eén groot voordeel van op een boot zitten: geen kans op een Sarah pop in de tuin met spandoekopschrift ‘gisteren was ze nog een jonge roos, vandaag is ze een oude …..’ Erg zou dat zijn haha!!

    Een fijne dag en proost!!

    Ps: digitaal kaartje is per mail verstuurd naar je.

  4. Het ken net. …..Van Harte Ingrid. En nog vele zeiljaren gewenst. Soms komen de boeiendste jaren als je wat ouder bent…….laat het over je heen komen……wie weet ga je dat boek nu schrijven…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *