Volg de bordjes op Trunk Bay, St John

St John Trunk BayWe hebben ergens in de boekjes gelezen over een onderwater snorkelroute met bordjes waarop uitleg wordt gegeven over alles wat je in de  onderwatertuin tegen komt. Dat willen we zien… We halen het anker binnen en zeilen naar Trunk Bay op St. John, een volgend US Virgin Island. Ankeren is verboden en er liggen een paar gratis day use only mooring die je alleen overdag mag gebruiken. De laatste vrije is voor Blabber. We plonsen de dinghy te water en varen via de dinghylanding (tussen de rood groene boeitjes) door het azul blauwe water naar het spierwitte strand. De snorkelplek zit aan de oostkant van het strand en mensen die via het land op dit strand komen moeten zelfs 4 dollar betalen. Bij de onderwater snorkelroute zit zelfs een heuse strandwacht, die ons vertelt dat er een sterke stroming staat. We moeten binnen zijn zicht blijven. Yes sir!

We volgen de bordjes langs veelal dood koraal. Ik fotografeer wel een mooie grote seacat (zeeschuim voor zangvogeltjes die je vindt langs het strand). Het water is door de stroming behoorlijk troebel en er lift zand op de teksten van de bordjes. Dit haalt het niet bij eerdere snorkelplekken dus we houden het gauw voor gezien. Op de terugweg naar de boot heeft de Buitenboordmotor er geen zin meer in en moeten we peddelen met alles wat we hebben om weer naar de boot te komen.

Daarna varen we door naar Redhook. Het is hier behoorlijk druk met boten en we ankeren achteraan. Ons bijbootje brengt ons weer naar de kant en we leggen deze aan de dinghy steiger bij de marina. We drinken wat op de Happy Hour bij Mister Frogs en kunnen internetten terwijl we de ballonnen op ons hoofd en free shots (enge drankjes) afslaan. Als we terug naar de dinghy lopen, zit het hek dicht! Een paar enigszins dronken mannen aan de andere kant van het hek weten wel een gat waar tussen het prikkeldraad door kunnen klimmen. Ze hebben de grootste lol als wij dat doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *