Voor anker bij Discovery Bay, Bocas Del Toro

Hollandse luchten!

Hollandse luchten!

We laten het anker vallen voor de ingang naar de Discovery Bay. Iets verderop, bij Isla Solarte. Tussen de mangrove aan de linkerkant van de baai, ligt Aqua Point, de vierde jachthaven van Bocas Del Toro. De jachthaven is van de Duitser Jurgen, die woont bij de marina die nog in aanbouw Is. Er ligt een flinke steiger, maar de meeste faciliteiten zijn nog niet beschikbaar. Vandaar dat de prijzen nog aantrekkelijk zijn. Voor een boot van 42 ft ben je ongeveer 8,50 dollar per nacht kwijt. Je moet er alleen rekening mee houden dat er verder niets in de buurt is. Het is voornamelijk een beschermde plek tussen de mangrove om je schip achter te laten.

The Blue CoconutThe Blue Coconut

Vlak naast Discovery Bay ligt een … ehhh, tja hoe noem je dit eigenlijk? Een strandtent is het niet. Er is geen strand te bekennen, alleen maar mangrove. Het is meer een Bar/Restaurant gebouwd op palen, boven het water. Maar dat is een veels te lange omschrijving… Waterbar dan? De waterbar heet Blue Coconut en is gebouwd met lokaal hout en een rieten dak (palapa) nog op de ouderwetse manier met touw aan elkaar geknoopt. De Bar is alleen per watertaxi of dinghy te bereiken. Een weg of pad op het eiland is er niet.¬†Taxibootjes komen hier af & aan om toeristen af te zetten, die lekker komen chillen. Liggend in een hangmat in het water of op een ligstoel op de steiger, met een coctail of koud biertje in de hand en lekkere spaanse muziek op de achtergrond. Verder is de bar ongeven door een prachtige onderwatertuin. De snorkelspullen kun je niet huren, maar mag je gratis gebruiken! Wat een service! Deze mensen begrijpen het!

Terwijl we een biertje drinken, spelen we een spelletje. Aan de muur hangt een haak en de ring moet om de haak. Hoe simpel kan een spelletje zijn? Het lukt ons bijna… Een van de jongens die hier werkt maakt ons gek, door keer op keer te laten zien hoe makkelijk het is… Wij krijgen het uiteindelijk niet voor elkaar…. Sjips…

Om vijf uur is het gebeurd met de bezoekers en gaan ze met het taxibootje retour accomodatie. De bar gaat dicht. Wij retour boot.

1 reactie op “Voor anker bij Discovery Bay, Bocas Del Toro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *