Voor anker in Benures Bay, Norman island

Benures Bay

Benures Bay

We zijn vroeg wakker en willen voor we weggaan nog even naar de stad. Maar een ponton met hijskraan gooit roet in het eten. Ze worden via onze ankerplek naar buiten gesleept, zijn beperkt manoeuvreerbaar en we kunnen er maar beter voor zorgen dat we uit hun weg gaan! Dus we bergen de spullen op, leggen alles slingervast en gaan anker op.

Koers Benures Bay op Norman Island. Een tip van de Smiles, een Belgische vertrekker van de lichting 2013. Het waait lekker 22 – 25 knopen, oost zuid oost en we vliegen er over op de genua en het grootzeil. Binnen twee uur zijn we op plaats van bestemming. We gooien het anker uit op 9 meter diepte. De blubber en slib van Road Town vliegt me bij het ankeren nog om de oren. Wat een zooi hebben we daar op het anker meegenomen! De baai is prachtig en rustig. Het water is weer mooi helder blauw. Er liggen een paar boten voor anker. Sommige met de kont naar de kant omdat ze met een extra lijn om een palmboom vast gebonden zitten. We vermoeden dat dit tegen het rollen is. Vooralsnog hebben we daar geen last van. Wat we wel hebben zijn valwinden, die met veel geweld over de ankerplek blazen, maar verder geen gevaar opleveren.

Een Caribisch broodje
Het brood in de winkels vinden we niet zo lekker. Het is meestal alleen wit, een beetje klef en veels te zoet. Dus ik ga zelf bakken. Een naturel en eentje met kokos, lekker Caribisch en voor herhaling vatbaar. Het smaakt heerlijk.

EekhoornvisjeFish of the Day: Eekhoornvisje
Het snorkelen in de baai is prachtig. Tot aan de kant is het 5 meter diep. Onder ons ligt veel (schildpadden)gras. En het zand is wit. Aan de kant zijn er ook rotsen en koraal en daar vind je de visjes. O.a. Bar Jacks (jagers met een blauwe streep), Yellowtail snappers, Yellow head wrasse en natuurlijk, hoe kan het ook anders, maar het wordt bijna gewoon een schildpad! Daarnaast zie ik ook hele scholen eekhoorsnvisjes, of in het Engels the longspine squirrelfish, ook wel soldier fish genoemd. Ze zijn normaal een beetje schuw en verschuilen zich achter een rots aals je aan komt snorkelen. Maar hier zijn ze niet bang en zie ik een hele scholen. Deze ieniemienie visjes worden hoogstens 35 cm, maar ze zijn eetbaar en ik kom op internet zelfs een chinees recept tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *