Voor anker in de Ria de Corcubion

Kaap Finisterre (het einde van de wereld) aan de Costa da Morte

Het is mooi weer, de wind is iets afgenomen en gedraaid naar noord-oost … we kunnen verder! Maar om er zeker van te zijn dat dit zo blijft ben ik nog wel even naar de dichtsbijzijnde wi-fi spot gelopen voor het binnenhalen van de laatste gribfiles en meteen maar vers brood. De gribfiles bevestigde ons gevoel. De wind was goed, komt van het land met een kracht 5 tot 6 bft, na Kaap Finisterre neemt het zelfs af. Het is ongeveer 15 mijl naar kaap Finisterre en de totale tocht zo’n 23 mijl.

Harmattan en Blabber … even foto’s en filmpjes maken voor Kaap Finisterre

We hebben geweldig gezeild en de wind en golven leverde spectaculaire foto’s / filmpjes op (volgen nog). Door het fotograferen vergaten we wel even de koers en liepen we wat verder naar buiten dan de bedoeling was … Om Kaap Finisterre heen was een eitje… de wind viel weg, de zeilkleding werd vervangen door een korte broek…. en we liepen rustig op de motor de Ria binnen.

In de Ria kwam de dennenlucht ons tegemoet. Het deed ons erg denken aan Bordeaux/Biscarosse. Een strandje, duinen en dennenbomen… met 2 terrasjes!!! In deze ria ging voor het eerst ons anker uit! Weer een mijlpaal. We hebben op de 5 meter dieptelijn een perfect plekje voor het witte strand uitgezocht en het anker letterlijk gedropt. Er viel met een noodgang 35 meter ketting naar beneden, ongeveer 3x de lengte van de boot. Paul lag met de Harmattan een metertje of 15 verderop en had zijn bijboot razendsnel opgeblazen en te water. Hiermee zijn we naar de kant gevaren voor een cana (tap biertje) op de kant. Heerlijk, met uitzicht op de twee enige boten die voor anker lagen.

Naar de avond toe werden we wel wat zenuwachtig. We hadden geen rekening gehouden met getij en gingen van 5,5 meter naar 2,5 meter… en het was volle maan. Daarnaast moeten we nog even vertrouwen krijgen in ons anker… Liggen we wel vast, beweegt de boot niet naar het strand, gaat de diepte meter nog lager? ’s Nachts alle apparaten standbye en Ben op de uitkijk. Alles is goed gegaan en we bleven prachtig op dezelfde plek voor het strand liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *